Shutterstock

Inside Melk

Melkaanvoer VK blijft achter op vorig jaar

28 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

De melkproductie in het Verenigd Koninkrijk weet de cijfers van 2019 dit jaar niet te evenaren. Ook in de maand augustus blijft de productie onder het niveau van het jaar ervoor. In Ierland is wel een stijgende lijn te zien. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Britse melkveehouders wisten de melkaanvoer gedurende de eerste 8 maanden van het jaar nauwelijks naar een hoger niveau te tillen in vergelijking met afgelopen jaar. Alleen in de maand mei werd het niveau van vorig jaar overtroffen, om de maand erna direct weer in te zakken.

In augustus is wederom minder melk geproduceerd dan vorig jaar. In totaal lag de melkproductie op circa 1,235 miljoen kilo, zo'n 0,5% onder het niveau van augustus 2019. Toch zijn de cijfers niet bedroevend laag, de melkaanvoer scoort nog altijd 0,9% boven het 5-jarig gemiddelde.

Verhoging in Ierland 
In Ierland is er sprake van een tegenovergestelde trend. De melkaanvoer ligt sinds april boven het niveau van vorig jaar en deze trend wist zich ook in augustus door te zetten. In totaal leverden Ierse melkveehouders in augustus zo'n 893 duizend kilo melk en hiermee ligt het niveau ongeveer 2,9% hoger dan vorig jaar. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde is een grotere groei zichtbaar, maar liefst 7,9%.

Nieuwe fabriek Glanbia
De Ierse zuivelbusiness timmert intussen ook buiten de landsgrenzen hard aan de weg. Zuivelverwerker Glanbia heeft op 21 oktober de nieuwe kaasfabriek in de Verenigde Staten geopend. De nieuwe fabriek, genaamd MWC, staat in Michigan en zal 3,6 miljoen liter melk per dag gaan verwerken tot blokkaas en hoogwaardige weiproducten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden