Shutterstock

Nieuws Agribusiness

Glanbia start kaasfabriek in Verenigde Staten op

23 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

Glanbia heeft de nieuwe kaasfabriek in de Verenigde Staten deze week opgestart. Het Ierse zuivelconcern gaat de komende maanden proefdraaien op de fabriek, die uiteindelijk dagelijks 3,6 miljoen liter melk gaat verwerken tot blokkaas en hoogwaardige weiproducten.

Dit heeft Glanbia bekendgemaakt. De fabriek MWC staat in St. Johns in de Amerikaanse staat Michigan en is een de joint venture van Glanbia Nutritionals, Dairy Farmers of America (DFA) en Select Milk Producers. In de fabriek wordt in totaal $470 miljoen geïnvesteerd. Met de kaas en de weiproducten wil Glanbia niet alleen de Amerikaanse markt, maar ook de internationale markten bedienen.

Hofleverancier
Dairy Farmers of America, met meer dan 13.000 leden-melkveehouders de grootste zuivelcoöperatie van de Verenigde Staten, wordt de hofleverancier van melk aan de nieuwe fabriek. In Michigan heeft DFA meer dan 350 aangesloten melkveebedrijven.

Glanbia Nutritionals, DFA and Select Milk Producers zijn ook partners in een ander gezamenlijk bedrijf: Southwest Cheese. Deze fabriek in Clovis (New Mexico) is volgens Glanbia de grootste kaas- en weifabriek ter wereld. Kort geleden is daar een uitbreiding van $130 miljoen afgerond. Hiermee zegt Glanbia in te willen spelen op de groeiende mondiale vraag naar zuivelproducten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden