Shutterstock

Inside Melk

Leasen van fosfaatrechten steeds meer in trek

18 November 2020 - Chanti Oussoren

De handel in fosfaatrechten verloopt rustig. De verhouding tussen vraag en aanbod zit volgens commissionairs goed. Wel neemt de interesse in leaserechten toe.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Van grote drukte is op de markt voor fosfaatrechten op het moment geen sprake. De markt is tam en kabbelt voort. De DCA-notering Fosfaatrechten komt deze week uit op €147,50 en ligt daarmee €0,50 boven de prijs van vorige week. In vergelijking tot het begin van 2020 is de prijs momenteel fors hoger (8,9%) en daarnaast noteert de notering ongeveer 5,4% hoger dan vorig jaar in dezelfde periode. 

Het huidige prijsniveau is voor melkveehouders mogelijk een reden om af te zien van de aanschaf van rechten. De liquiditeit onder melkveehouders is beperkt en vanwege de magere melkprijs zijn er ook weinig buffers opgebouwd de laatste tijd.

Overstap naar lease
De huidige prijs van fosfatrechten maakt dat melkveehouders overwegen om over te stappen op leaserechten. De DCA-notering Leaserechten ligt momenteel op €35 per kilo. De verwachting is dat de prijs stijgt naarmate de jaarwisseling dichterbij komt, gezien de handel in leaserechten in die periode doorgaans aantrekt.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden