Milcobel

Inside Melk

Milcobel verhoogt melkprijs op verzoek van leden

4 Januari 2021 - Wouter Baan

Nadat de melkprijs van Milcobel als gevolg van de coronacrisis door de grens van €30 zakte, bleef de uitbetalingsprijs maar liefst 9 maanden ongewijzigd. Voor januari heeft de Belgische zuivelcoöperatie een...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs stijgt in de eerste maand van het nieuwe jaar met €1,44 tot €30,86 per 100 kilo (4,3% vet, 3,5% eiwit en een jaarleverantie van 650.000 kilo). De mutatie is opvallend. In de persverklaring laat Milcobel weten dat uitzonderlijk en eenmalig de melkprijs voorafgaand aan de maand bekend wordt gemaakt, in plaats van achteraf.

Vraag van leden
De verhoging van de melkprijs is het gevolg van een nadrukkelijk verzoek van de circa 2.400 coöperatie-leden aan het management en de raad van bestuur van Milcobel, zo laat een woordvoerder van de coöperatie weten. Onder leveranciers heerst al langer ontevredenheid over de hoogte van de melkprijs. 

Milcobel zette vorig jaar een andere koers in door kosten te saneren en een nieuw management aan te stellen. "In december was de verhoging niet mogelijk, maar de verhoging voor januari toont aan dat ons verbeterplan aanslaat", aldus de woordvoerder.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden