FrieslandCampina

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina: 'Geen verkoopplannen Friso'

22 Januari 2021

FrieslandCampina ontkent van plan te zijn om kindervoedingmerk Friso af te stoten, zoals donderdag (21 januari) werd gesuggereerd door persbureau Bloomberg.

Bloomberg meldde dat FrieslandCampina, in het kader van de reorganisatie waarbij jaarlijks €100 miljoen moet worden bespaard, van plan zou zijn om Friso van de hand te doen. Samen met de bank JP Morgan zou FrieslandCampina de verkoop van Friso onderzoeken, stelde het Amerikaanse persbureau.

FrieslandCampina laat vandaag in een verklaring weten dat van de geruchten niets klopt. Dat de zuivelcoöperatie op het gerucht reageert, is overigens niet gebruikelijk.

Verkoop Betagen
Bloomberg stelde eerder deze maand dat FrieslandCampina op zoek is naar een koper voor het belang van 50%-belang Betagen, een producent van yoghurtproducten in Thailand. Deze verkoop zou $500 miljoen kunnen opleveren. Dit gerucht is door FrieslandCampina niet ontkent.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse FrieslandCampina

Top FrieslandCampina worstelt met volgen markt

Nieuws melk

Eerste ontbossingsvrije soja aangekomen in Nederland

Achtergrond Halfjaarcijfers

Nog genoeg kopzorgen voor directie FrieslandCampina

Nieuws Halfjaarcijfers

Zuivelrace geeft boost aan cijfers FrieslandCampina

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief