DOC Kaas

Inside Melk

DOC Kaas verlaagt melkprijs voor februari

29 Januari 2021 - Kimberly Bakker - 4 reacties

De melkprijs van zuivelverwerker DOC Kaas ligt voor de maand februari €0,54 lager dan in januari. Het is het gevolg van een afwaardering van de vet- en eiwitprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas presenteert voor de maand februari een kale melkprijs van €31,94 per 100 kilo, bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Dat is een afname van €0,54 ten opzichte van de maand januari. De reden is een afwaardering van de vet- en eiwitprijzen. Waar die in januari uitkwamen op €4,125 per kilo, is dat in februari €4,058 per kilo. Een afname van €0,067 per kilo.

In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness staat DOC Kaas nu tussen FrieslandCampina en Arla, die hun melkprijs voor februari ook al bekend hebben gemaakt. Het is de enige van de 3 zuivelaars die de melkprijs over februari laat zakken. Zuivelcoöperatie FrieslandCampina zet een plus neer van €0,75 per 100 kilo en Arla houdt de prijs stabiel.

Maximale melkprijs
Inclusief alle premies (denk aan vlog, duurzaamheid en weidegang) kan de uitbetalingsprijs van zuivelverwerker DOC Kaas oplopen tot maximaal €34,69 per 100 kilo. Als gevolg van de daling zakt de verwerker omlaag in de Boerenbusiness melkprijsvergelijking. Arla staat met €34,82 per 100 kilo nu net iets hoger. Beiden lijken, net zoals vorige maand, voor te sorteren op een zwakkere zuivelmarkt. Dat is vaker het geval in het eerste kwartaal van het jaar.

Klik hier om de melkprijsvergelijker te bekijken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden