Shutterstock

Inside Voer

Goede stemming en weinig omzet in fouragehandel

2 Maart 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Het blijft nog rustig op de ruwvoermarkt. Boeren zijn op het moment druk met mest uitrijden en kunstmest strooien. De focus ligt daardoor wat minder op het voer volgens verschillende fouragehandelaren. De is stemming goed, maar het is wel rustig in de handel. Wat voorhanden is vindt vlot een bestemming, zonder te hoeven leuren.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kunst zit 'm voor de fouragehandel momenteel aan de inkoopkant. Het aanbod is beperkt en verkopers zien de hoge prijzen die vandaag de dag betaald worden. Zij hebben daardoor tevens een hoge prijs in gedachten. Als die niet betaald wordt, houden ze de voorraad liever vast. De prijzen blijven deze week grotendeels stabiel.

Hooi en stro blijven gevraagd
Stro en graszaadhooi blijven gevraagd. Dat is in de prijzen terug te zien. Weidehooi is €5 per ton duurder geworden en komt uit op €200 per ton. Tarwestro doet gemiddeld zo'n €145 per ton. Gehamerd Spaans stro, dat momenteel redelijk gevraagd is, is circa €5 duurder. Gerstestro is iets juist weer iets goedkoper met €140 per ton, al zijn er ook handelaren die voor tarwe- en gerstestro dezelfde prijs rekenen.

De prijs van graszaadhooi ligt net iets boven de prijs van stro en komt uit op een notering van €150 per ton. De grootste volumes worden in Engels raaigras gedaan. Van veldbeemd is nauwelijks aanbod.

Meer bijproducten
Er komen wat meer bijproducten op de markt. De aardappelverwerkende industrie heeft namelijk een tandje bijgeschakeld en dat is terug te zien op de markt. Er zijn meer aardappelsnippers en stoomschillen te krijgen. Het aanbod van voeraardappelen blijft nog steeds beperkt. De prijs is daarvan deze week gestegen naar €45 per ton.

Bierbostel blijft deze wek op €2,90 per procent droge stof staan. Omdat de prijzen van de alternatieven ook op een hoog niveau liggen, blijft het product goed in trek bij veehouders.

Het aanbod van goed kuilgras is niet overweldigend. Voor topkwaliteit dat geschikt is voor melkgeiten, worden prijzen gerekend tot circa €75 per ton. De DCA-indicatieprijs blijft deze week op €70 per ton staan.

Naar snijmaïs is op het moment een goede vraag en het aanbod komt redelijk op gang, al wisselt dat sterk per handelaar. De prijs blijft stabiel rond de €70 per ton hangen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden