Shutterstock

Nieuws Melk

Kennisbundeling Nukamel en RumiVar op opfokmarkt

8 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Nukamel en RumiVar starten met een nauwe samenwerking op het gebied van kalver- en lammerenmelk in de Benelux. De kennisbundeling moet de kwaliteit van RumiMilk verhogen en het assortiment uitbreiden. Daarnaast willen de partijen gezamenlijk onderzoek doen naar versnelde opfok.

RumiVar, een leverancier van voedingsadvies, mineralen en opfokmelk aan de mengvoerindustrie en -handel, start een nauwe samenwerking met Nukamel, een producent van zuivelnutritie voor jonge dieren. De kennisbundeling van beide bedrijven moet de kwaliteit van RumiMilk verhogen en het assortiment uitbreiden. Daarnaast willen Nukamel en RumiVar gezamenlijk onderzoek doen naar versnelde opfok, waarbij de nadruk ligt op de gehele opfokperiode: van nuchter kalf of lam tot het moment van melkproductie.

Kalverspecialisten
"Een hoge groei in de eerste levensweken is de basis voor een goed ontwikkelde vaars bij afkalven, op een leeftijd tussen de 22 en 24 maanden en een hoge levensproductie en hogere productie per lactatie. Om dit doel te behalen is er een steeds verdergaande specialistische kennis nodig omtrent voeding en management van deze opfokperiode." Daarom is ook een nieuw gezamenlijk team van kalverspecialisten aangesteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden