Shutterstock

Nieuws Melk

Kennisbundeling Nukamel en RumiVar op opfokmarkt

8 Maart 2021

Nukamel en RumiVar starten met een nauwe samenwerking op het gebied van kalver- en lammerenmelk in de Benelux. De kennisbundeling moet de kwaliteit van RumiMilk verhogen en het assortiment uitbreiden. Daarnaast willen de partijen gezamenlijk onderzoek doen naar versnelde opfok.

RumiVar, een leverancier van voedingsadvies, mineralen en opfokmelk aan de mengvoerindustrie en -handel, start een nauwe samenwerking met Nukamel, een producent van zuivelnutritie voor jonge dieren. De kennisbundeling van beide bedrijven moet de kwaliteit van RumiMilk verhogen en het assortiment uitbreiden. Daarnaast willen Nukamel en RumiVar gezamenlijk onderzoek doen naar versnelde opfok, waarbij de nadruk ligt op de gehele opfokperiode: van nuchter kalf of lam tot het moment van melkproductie.

Kalverspecialisten
"Een hoge groei in de eerste levensweken is de basis voor een goed ontwikkelde vaars bij afkalven, op een leeftijd tussen de 22 en 24 maanden en een hoge levensproductie en hogere productie per lactatie. Om dit doel te behalen is er een steeds verdergaande specialistische kennis nodig omtrent voeding en management van deze opfokperiode." Daarom is ook een nieuw gezamenlijk team van kalverspecialisten aangesteld.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Aangeboden door Limagrain

Video: voorbereiden op teelten van de toekomst

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Interview René Rozeboom

‘Markttrends duidelijk samengevat en geduid’

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief