Ketensamenwerking

Farmers Defence Force FDF Roy Nillesen

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Farmers Defence Force presenteerde deze week een zogenaamd 'varkensteam'. Dat nieuwe team, onder leiding van Roy Nillesen, focust op 'betere samenwerking in de keten'. De sleutel tot een beter rendement: meer waardecreatie en een kostensanering. Nillesen licht toe hoe een praktische invulling wordt gegeven aan het plan.
3 December 2021
sjaak van der tak

Nieuws Verdienmodel

Collectief ketenplan voor meer poen op het boerenerf

Boerenorganisaties, Rabobank, de verwerkende industrie en supermarkten gaan verder praten over het vormen van ketens, waarin betere verdienmodellen worden gevormd voor de agrarische ondernemers. Dit hebben de partijen vrijdag (2 april) besloten op een bijeenkomst in Utrecht.
2 April 2021
jongvee kalveren

Nieuws Melk

Kennisbundeling Nukamel en RumiVar op opfokmarkt

Nukamel en RumiVar starten met een nauwe samenwerking op het gebied van kalver- en lammerenmelk in de Benelux. De kennisbundeling moet de kwaliteit van RumiMilk verhogen en het assortiment uitbreiden. Daarnaast willen de partijen gezamenlijk onderzoek doen naar versnelde opfok.
8 Maart 2021
uien

Nieuws Korte keten

Omzet uit korte keten in 2019 ruim 1 miljard euro

Nederlandse landbouwbedrijven hebben tussen het tweede kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 een omzet van €1,5 miljard gehaald uit zogenaamde 'korteketenverkoop'. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
12 Februari 2021
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Opinie Imagro

Korte keten-ondernemer: zo breid je je verdienmodel uit

De meeste primaire ondernemers zitten in de commodity trap, met hun focus op operational excellence en kostprijsverlaging. Ze denken in 'spanten' in plaats van klanten, en zijn daardoor inwisselbaar. Het coronavirus biedt een uitweg. Want door de coronapandemie is lokaal geproduceerd voedsel populairder dan ooit.
10 Februari 2021
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf

Nieuws Ketensamenwerking

Is een korte keten daadwerkelijk beter?

Gedurende de eerste lockdown werd in Nederland, maar ook in andere landen, volop gehamsterd uit angst voor tekorten in de supermarkt. Ook kozen veel consumenten ervoor om lokaal bij de boer in te kopen. Maar, is die korte keten daadwerkelijk een duurzamer alternatief? Tessa Avermaete, bio-econoom bij KULeuven, vertelt in het Europese tijdschrift Horzion dat dit niet altijd het geval is.
5 Februari 2021
Boerenbusiness Samenwerken hand

Opinie Imagro

5 gouden tips voor de korte keten

Het leeuwendeel van de ondernemers in de agrofoodketen staart zich blind op de Nederlandse voedselzandloper. Hun ideaal is leveren aan de retail en zichtbaarheid in het schap. Maar in dat retailkanaal is het dringen geblazen! En waarom kiezen voor de lange route, als er ook een kortere weg is naar die 17 miljoen consumenten? Volgens Harry van Delft, Roger Engelberts en Paul Houtepen bieden korte ketens mooie kansen.
3 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Food

'De consument wordt gamechanger in foodsector'

Dat 'coronajaar 2020' veranderingen teweeg heeft gebracht in de foodsector is inmiddels bekend, maar waaraan moet je dan precies denken? Volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan van Vision on Food moet je dan denken aan meer korte ketens, de veelbesproken eiwittransitie en de culturen in Nederland. 'De consument wordt de gamechanger.'
28 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox