Milcobel

Inside Melk

Melkprijs van Milcobel zet flinke stappen omhoog

18 Maart 2021 - Kimberly Bakker

De melkprijs van Milcobel trapt het jaar 2021 spetterend af. De Belgische zuivelverwerker noteert voor de maand maart weer een stijging en daarmee is de melkprijs sinds januari al met €4 per 100 kilo gestegen. De verbeterde bedrijfsprestaties en de huidige gunstige marktontwikkelingen liggen hier volgens het zuivelbedrijf aan ten grondslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Milcobel heeft de wind in de zeilen. Nadat het zuivelbedrijf de melkprijs over januari met €1,40 liet stijgen en ze daar in februari nog eens €0,50 bovenop deden, noteert de zuivelaar voor de maand maart wederom een flinke toename. De melkprijs gaat deze maand met €2,10 omhoog tot een standaardprijs van €31 per 100 liter. Daarmee is de prijs van de Belgische zuivelaar sinds januari met €4 per 100 liter gestegen.

Dit correspondeert met een gemiddeld uitbetaalde melkprijs van €33,53 per 100 liter, bij de jaarleverantie van 650.000 kilo, 4,3% vet en 3,5% eiwit. Daarnaast moet voldaan worden aan IKM-certificatie, moet deelgenomen worden aan het paratbc-programma, mogen er geen strafpunten of penalisatie voor remstoffen zijn en moet het kiemgetal onder 25.000 per milliliter liggen, het celgetal onder 300.000 per milliliter en het coligetal onder 50 per milliliter.

Verbeterde bedrijfsprestaties
De stijging in de melkprijs van de afgelopen maanden is het resultaat van zowel verbeterde bedrijfsprestaties als gunstige marktontwikkelingen. Dat laat Eddy Leloup, de directeur Milk & Farms bij Milcobel, weten. "De flinke toename van de melkprijs over de afgelopen 3 maanden is eveneens een indicatie dat we weer aansluiting hebben gevonden in de markt", aldus Leloup.

Daarnaast heeft het bestuur beslist dat de impact van de aangekondigde kapitaalverhoging (€2,50 per 100 liter over een periode van 7 jaar) in 2021 volledig wordt ingevuld met een nabetaling of getrouwheidspremie. "Elke actieve melkveehouder zal in februari 2022 een bedrag van €0,35 per 100 liter in 2021 gestort krijgen op de vennotenrekening", aldus Leloup tegen Vilt. "Dit geldt overigens niet voor de melkveehouders die hun opzegging hebben gedaan of in hun opzegtermijn zitten op het moment van de uitbetaling van deze premie."

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden