Shutterstock

Nieuws Melk

Groot melkveebedrijf in Rusland voor 70% voltooid

22 Maart 2021 - Kimberly Bakker

De bouw van een groot melkveebedrijf in Rusland, genaamd Stupinskaya Niva, is voor 70% voltooid. Dat meldt het Russische ministerie van Landbouw. Na voltooiing is plaats voor 3.500 melkkoeien en 5.100 stuks jongvee. De melkproductie moet uitkomen op 34.000 ton per jaar.

Sergei Voskresensky, de Russische minister van Landbouw, bracht vorig week een bezoek aan Stupinskaya Niva. Het melkveebedrijf moet een van de grootsten in de regio rond Moskou worden. Er is plaats voor maar liefst 3.500 melkkoeien en ook is er ruimte voor 5.100 stuks jongvee. "De melkproductie moet uiteindelijk uitkomen op circa 34.000 ton per jaar", zo vertelt de minister.

De minister benadrukt dat op het melkveebedrijf louter moderne melkapparatuur wordt geïnstalleerd en dat de eerste proeven inmiddels worden uitgevoerd. "De kosten voor deze investering komen uit op bijna €45 miljoen", licht de landbouwminister toe. "Dit is het echter waard, want als het melkveebedrijf zijn volledige capaciteit bereikt heeft, dan komen er meer dan 120 banen bij."

Zelfvoorzienend zijn
Het is overigens niet vreemd dat het Russische ministerie veel investeert in dit soort projecten. De overheid steunt de sector volop. Vorig jaar werd bijvoorbeeld ruim 28,3 miljard roebel in de sector geïnvesteerd. Omgerekend gaat het om een bedrag van €315 miljoen. Dit alles moet bijdragen aan het doel om zelfvoorzienend te worden.

In 2020 kwam de zelfvoorzieningsgraad in melk uit op 84,1%, al is het doel ruim 90%. Daarbij steeg de bruto melkopbrengst naar 32 miljoen ton, een plus van 855.000 ton ten opzichte van 2019 en het beste resultaat van de afgelopen 10 jaar. De gemiddelde melkgift per koe steeg naar een record van 6,6 ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden