Shutterstock

Inside Melk

Melkproductie blijft stabiel in Nieuw-Zeeland

23 Maart 2021 - Kimberly Bakker

In Nieuw-Zeeland wordt nog steeds meer melk geproduceerd dan in de voorgaande jaren, maar het verschil is minimaal te noemen. Daarmee houden Nieuw-Zeelandse melkveehouders ook in de maand februari stevig vast aan de seizoensmatige trend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuw-Zeelandse zuivelverwerkers hebben over de maand februari 1.932 miljoen ton melk gecollecteerd. Het is een afname van ongeveer 28% ten opzichte van de maand januari. In januari kwam de melkproductie uit op 2.474 miljoen ton. Dat de melkaanvoer tussen deze 2 maanden stevig daalt, is overigens niet vreemd. Dat is namelijk elk jaar het geval, omdat de melkproductie naar het seizoensmatige dieptepunt toewerkt.

In lijn met seizoensmatige trend
Ten opzichte van voorgaande jaren is de melkaanvoer dit jaar iets hoger. Vorig jaar werd over de maand februari namelijk 1.875 miljoen ton melk gecollecteerd, een verschil van ongeveer 3% met het huidige seizoen. Het 5-jarig gemiddelde komt voor de maand februari uit op 1.891 miljoen ton. Daarmee ligt de melkaanvoer dit jaar zo'n 2,1% hoger.

Voor de komende maanden is de verwachting dat de melkproductie de weg omlaag verder doorzet. Zoals eerder gezegd komt dit doordat wordt toegewerkt naar het seizoensmatige dieptepunt. Dat dal wordt doorgaans bereikt in juni. Kijkende naar de algehele trend, dan is de verwachting dat het dal dit jaar wederom rond de 230 miljoen ton zal liggen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden