FrieslandCampina

Nieuws Agribusiness

FrieslandCampina houdt goede reputatie vast

24 Maart 2021 - Kimberly Bakker - 2 reacties

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft afgelopen jaar haar goede reputatie weten vast te houden. Het zuivelbedrijf blijft namelijk op de derde plaats staan in de jaarlijkse RepTrak NL Top 30 Reputation. Op de eerste en tweede plek staan Philips en ASML. Vooral de maatschappelijke invloed wordt erkend en laat een forste stijging in de waardering zien.

The RepTrak Company doet continu onderzoek onder Nederlanders naar hun perceptie van de 30 grootste bedrijven van Nederland. Hierbij wordt onder meer gekeken naar thema's als het voldoen aan klantverwachtingen, het zinvol bijdragen aan de maatschappij en het tonen van aanpassingsvermogen. "De bedrijven in de top 30 zijn het jaar gestart met een flinke blijk van vertrouwen. De steun en waardering zijn hoog, maar de argumenten om hierin te blijven geloven staan onder druk. De overheid heeft gedurende de crisis het nieuws beheerst, vooral de afgelopen 5 maanden. Bedrijven bleven wat in de luwte", aldus Thomas McNeill, Vice President Benelux van The RepTrak Company.

McNeill vervolgt: "Nu de verkiezingen achter de rug zijn, wordt ook nieuws uit het bedrijfsleven weer onderdeel van het publieke debat. Er ligt een kans voor bedrijven om het vertrouwen van het publiek te winnen door aandacht te hebben voor de klant, maar daarnaast ook voor kwaliteiten die gedurende de pandemie het meest belangrijk blijken te zijn: toekomstbestendigheid, maatschappelijke impact en fatsoen."

FrieslandCampina op plek 3
Zuivelcoöperatie FrieslandCampina blijft in die ranglijst op de derde plaats staan. "Als producent van merkartikelen is een sterke en solide reputatie enorm belangrijk. Onze bedrijfsnaam staat immers op de verpakking en is zichtbaar voor de consument, elke dag opnieuw. Ik ben trots dat we onze positie hebben behouden en verder hebben versterkt", aldus Hein Schumacher, de CEO van FrieslandCampina.

Opvallend is dat de waardering onder de 18 tot 34-jarigen nog hoger is. In louter die categorie staat de zuivelcoöperatie namelijk zelfs op de tweede plaats, net na Philips. Het blijft daarmee onder meer Heineken, ING en Jumbo voor. De reden? "Deze groep geeft vooral scores voor de karakterkant van bedrijven, op het gebied van werkgeverschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, openheid en eerlijkheid een flinke boost."

Aanvoerder
Philips voert de lijst voor het veertiende jaar op rij aan. "Het jaar 2020 heeft laten zien wat bedrijven kunnen betekenen op het gebied van gezondheidstechnologie. De missie van Philips: de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld te verbeteren, was daarmee groter dan ooit. Dat heeft opnieuw geleid tot de eerste positie in de lijst", aldus de schrijvers van het rapport. Op de tweede plaats staat ASML.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Henk. 26 Maart 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10891560/frieslandcampina-houdt-goede-reputatie-vast]FrieslandCampina houdt goede reputatie vast[/url]
Terwijl praktisch de hele boerenstand in Nederland vecht voor levensbehoud en nog een beetje toekomst, tegen vooral natuurmonumenten en de natuurfrieks, heult dit RFC bedrijf er mee.!
Voor dit soort gemene landbouwverraders, geld er maar èèn woord ; SCHANDE, SCHANDE, SCHANDE.!
Maarten 7 April 2021
Dankzij herenboer Cees Veerman! Hij dient/diende meerdere heren met advies, of was aan diverse organisaties verbonden. Cees is miljonair geworden met zijn honderden hectaren akker- en weideland in Nederland en Frankrijk, bebouwd of onbebouwd hij beurde veel subsidiegelden van de EU.
Nu pleit Cees c.s. voor circulaire landbouw, waarbij de overheid miljarden op tafel moet leggen. Dus ook voor Cees....
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden