Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Garantieprijs RFC voor april stijgt

29 Maart 2021 - Chanti Oussoren

FrieslandCampina zet de stijgende lijn door en verhoogt de melkprijs voor april. Waar er vorige maand sprake was van een voorzichtiger plusje, wordt er dit keer een flinke schep bovenop de melkprijs gedaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor april met €0,75 naar €36 per 100 kilo. In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de kale melkprijs van FrieslandCampina met €0,75 naar €35,23 per 100 kilo. Dit is gebaseerd op 4,42% vet en 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. De maximale melkprijs stijgt evenredig en noteert voor april op €38,73.

Met de stijging zet het zuivelconcern samen met Arla, die de melkprijs voor april ook flink opschroefde, de toon voor april en wordt er na lang wachten gehoor aan het positievere marktsegment. De Global Dairy Trade in Nieuw-Zeeland vertoonde al op verscheidene veilingen forse stijgingen en ook de DCA Zuivelnoteringen zaten al geruime tijd in de lift. 

Arla wint terrein met biologische melkprijs
De biologische garantieprijs stijgt met €1 naar €48,50 per 100 kilo. In de boerenbusiness vergelijker daalde de prijs vorige maand met maar liefst €2,76 tot €44,79 en voor de maand april blijft de prijs onveranderd. Hiermee verliest de zuivelcoöperatie wel terrein en wordt deze ingehaald door Arla Foods, die verhoogde de biologische melkprijs voor april. De biologische melkprijs van Arla noteert voor het eerst sinds juli 2020 boven FrieslandCampina. Het verschil bedraagt €1,50.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden