hilalabdullah / Shutterstock

Nieuws Melk

FrieslandCampina bouwt nieuwe fabriek in Maleisië

20 April 2021 - Redactie Boerenbusiness

Het Maleisische zuivelbedrijf Dutch Lady Milk Industries (DMLI) is van plan een nieuwe melkfabriek te bouwen. Het bedrijf, waar FrieslandCampina de baas is met een belang van iets minder dan 51%, gaat de productielocatie bouwen in Bandar Enstek, in het westen van Maleisië.

De nieuwe fabriek moet de huidige productielocatie in Petaling Jaya vervangen. Deze fabriek draait sinds 1963 en produceert enkel halal zuivelproducten.

DLMI produceert verse en UHT (Ultra Heated Temperature) melk, melkpoeder, yoghurts en verschillende melkdranken onder het Dutch Lady merk. De verwerkingscapaciteit van de nieuwe locatie wordt wel hoger dan de huidige fabriek, waardoor de melkveehouderij in Maleisië zich verder kan ontwikkelen. Ook wil DMLI het productpakket verruimen, oftewel meer zuivelproducten gaan produceren.

Duurzame fabriek
Het bouwbedrijf Royal HaskoningDHV gaat de nieuw melkfabriek ontwerpen, bouwen en opstarten. Het bedrijf is ook van plan om te helpen met de transitie van de oude naar de nieuwe fabriek. DLMI heeft laten weten dat de nieuwe melkfabriek beter moet zijn voor de veiligheid, het milieu en de duurzaamheid.

DLMI is een beursgenoteerd bedrijf op de Maleisische beurs. Het bedrijf heeft een beurswaarde van 2,2 miljard MYR (ruim €443 miljoen) en heeft rond de 600 werknemers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden