Mizantroop / Shutterstock.com

Inside Melk

Arla zet de toon voor mei met stijgende melkprijs

23 April 2021 - Chanti Oussoren

Arla Foods zet de positieve trend van de melkprijsontwikkeling door, de melkprijs voor mei wordt flink verhoogd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijzen zitten momenteel in een goede flow. Over de maand maart steeg de gemiddelde melkprijs en waren er slechts 2 zuivelverwerkers die de melkprijs niet verhoogde maar stabiel hielden. Ook voor april zijn er tot op heden enkel nog positieve prijsontwikkelingen bekend - al moeten Vreugdenhil en Cono Kaasmakers de melkprijs voor deze maand nog bekendmaken.

Arla Foods heeft daarentegen de melkprijs voor de maand mei al naar buiten gebracht. De melkprijs doet een flinke stap omhoog en hiermee wordt de toon gezet. De voorschotprijs schiet, net als in april, met €1,50 omhoog en noteert daarmee op €35,94 per 100 kilo. Dit is berekend bij 4,2% vet en 3,4% eiwit.

Melkprijsvergelijker
In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de kale melkprijs met deze verhoging naar €35,70 per 100 kilo. Dit is berekend bij 4,42% vet en 3,57% eiwit op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. De maximale melkprijs stijgt naar €38,81 per 100 kilo. 

De biologische melkprijs die Arla zelf communiceert, stijgt naar €48,44 per 100 kilo. In de vergelijker van Boerenbusiness noteert de prijs op €47,48 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden