Cono

Inside Melk

Melkprijs Cono stijgt, maar blijft koppositie behouden?

10 Mei 2021 - Chanti Oussoren

Cono Kaasmakers heeft de melkprijs voor april bekendgemaakt; een plusje ten opzichte van de melkprijs van maart. Wat betekent dit voor concurrentiepositie van het zuivelconcern in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cono Kaasmakers maakt de melkprijs bekend met terugwerkende kracht en voor de maand april wordt de melkprijs verhoogd. Het is hiermee de vierde verhoging op rij. De correctie is gedaan op zowel de vet- als eiwitprijs.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de melkprijs met €0,53 en de kale melkprijs komt hiermee uit op €36,58 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en is op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. De concurrentiepositie van het zuivelconcern blijft hiermee sterk en de kale melkprijs noteert nog altijd bovenaan in de vergelijker.

Maximale melkprijs verliest aan A-ware
De maximale melkprijs van Cono noteert voor april op €41,08 per 100 kilo. Waar het zuivelconcern in maart nog de hoogste maximale melkprijs hanteerde in de vergelijker, moet het in april zijn plekje afstaan aan A-ware. De melkprijs van A-ware steeg in april met €1,55 en hiermee noteert de maximale melkprijs op €41,12 per 100 kilo net boven Cono.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden