Cineberg / Shutterstock

Nieuws Danone

Danone reorganiseert ook zuiveldivisie

2 Juni 2021 - Chanti Oussoren

Het Franse voedingsconcern Danone gaat flink herstructureren, waaronder bij de zuiveldivisie en babyvoedingproducent Nutricia. Dit gaat volgens een verklaring van het bedrijf leiden tot verlies van kantoorbanen, waaronder ook in België. 

De beslissing tot herstructurering volgt op de aankondiging van het bedrijf in november 2020 met betrekking tot kostenbesparingen, het beperken van het productassortiment en reorganisatie van het bedrijf. Danone is van plan om de onderdelen Alpro, Danone zuivel en groenten, Danone Waters en Nutricia te herstructureren.

Volgens deze plannen worden er eind 2022 zo'n 120 kantoorbanen in België overbodig. De productielocaties in Rotselaar en Wevelgem worden gevrijwaard van de ingrepen, doordat kort geleden nog €180 miljoen in die locaties werd geïnvesteerd. Niet alleen in België gaan er banen verloren, elders in de wereld gaat Danone nog circa 1.850 kantoorbanen schrappen. Op dit moment heeft Danone in totaal meer dan 100.000 medewerkers in dienst in 120 verschillende markten.

Nieuwe topman
Ook heeft het bedrijf inmiddels bekend gemaakt een nieuwe topman te hebben gevonden. In maart werd voormalig CEO Emmanuel Faber uit zijn functie gezet. Faber moest destijds de biezen pakken op gezag van enkele grootaandeelhouders. Deze vonden de winstgevendheid van de onderneming onvoldoende, vergeleken met concurrenten.

Het stokje wordt overgedragen aan Antoine de Saint-Affrique, die per eind augustus gaat aftreden als CEO van de Zwitserse chocoladeproducent Barry Callebaut. Er werd al enige tijd gespeculeerd dat Saint-Affrique op weg was zijn naar de topbaan bij Danone, toen hij op 22 april aankondigde te gaan stoppen bij Barry Callebaut.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden