Cineberg / Shutterstock

Nieuws Danone

Danone reorganiseert ook zuiveldivisie

2 Juni 2021

Het Franse voedingsconcern Danone gaat flink herstructureren, waaronder bij de zuiveldivisie en babyvoedingproducent Nutricia. Dit gaat volgens een verklaring van het bedrijf leiden tot verlies van kantoorbanen, waaronder ook in België. 

De beslissing tot herstructurering volgt op de aankondiging van het bedrijf in november 2020 met betrekking tot kostenbesparingen, het beperken van het productassortiment en reorganisatie van het bedrijf. Danone is van plan om de onderdelen Alpro, Danone zuivel en groenten, Danone Waters en Nutricia te herstructureren.

Volgens deze plannen worden er eind 2022 zo'n 120 kantoorbanen in België overbodig. De productielocaties in Rotselaar en Wevelgem worden gevrijwaard van de ingrepen, doordat kort geleden nog €180 miljoen in die locaties werd geïnvesteerd. Niet alleen in België gaan er banen verloren, elders in de wereld gaat Danone nog circa 1.850 kantoorbanen schrappen. Op dit moment heeft Danone in totaal meer dan 100.000 medewerkers in dienst in 120 verschillende markten.

Nieuwe topman
Ook heeft het bedrijf inmiddels bekend gemaakt een nieuwe topman te hebben gevonden. In maart werd voormalig CEO Emmanuel Faber uit zijn functie gezet. Faber moest destijds de biezen pakken op gezag van enkele grootaandeelhouders. Deze vonden de winstgevendheid van de onderneming onvoldoende, vergeleken met concurrenten.

Het stokje wordt overgedragen aan Antoine de Saint-Affrique, die per eind augustus gaat aftreden als CEO van de Zwitserse chocoladeproducent Barry Callebaut. Er werd al enige tijd gespeculeerd dat Saint-Affrique op weg was zijn naar de topbaan bij Danone, toen hij op 22 april aankondigde te gaan stoppen bij Barry Callebaut.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.

Meer over

Danone
Regenradar
Powered by Agroweer
Volume Danone loopt iets terug, omzet wel hoger

Nieuws Melk

Volume Danone loopt iets terug, omzet wel hoger

Hogere omzet voor Franse Danone

Nieuws Melk

Hogere omzet voor Franse Danone

Danone verkoopt minder water en ziet omzet dalen

Nieuws Melk

Danone verkoopt minder water en ziet omzet dalen

Kwartje valt verkeerde kant op voor Emmanuel Faber

Nieuws Danone

Kwartje valt verkeerde kant op voor Emmanuel Faber

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief