Bedrijfsnieuws Danone

melk zuivel melkverwerking frankrijk Danone

Nieuws Halfjaarcijfers

Danone ziet zuivelafzet wereldwijd groeien

Danone heeft in de eerste helft van dit jaar een sterkere omzetgroei geboekt dan verwacht. Dit is mede te danken aan de verbeterde afzetcijfers van babymelkpoeder in China, waar ook FrieslandCampina van profiteert. De winstgevendheid van het Franse zuivelconcern staat wel wat onder druk. Dit als gevolg van toegenomen kosten.
27 Juli 2022
rusland Danone

Nieuws Melk

Danone blijft in Rusland, Valio gaat er uit

Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone blijft wel actief in Rusland, maar schort alle investeringen voorlopig op. Daarbij telt het bedrijf in Oekraïne twee fabrieken: één is gesloten, de ander wordt weer opgestart. Danone stelt zichzelf het doel om mensen te blijven voeden, aldus CEO Laurent Sacchi.
7 Maart 2022
rusland Danone

Nieuws Oorlog

Zuivelreuzen schalen af in Oekraïne

Danone, Nestlé en Lactalis stoppen geheel of gedeeltelijk de productie in Oekraïne, omdat de Russen dat land afgelopen week binnen zijn gevallen. 
2 Maart 2022
Danone

Nieuws melk

FrieslandCampina en Danone reduceren CO2

Een zakelijke samenwerking in de afzet van zuivelingrediënten tussen FrieslandCampina en Danone heeft het potentieel om bijna 25% CO2-reductie op te leveren. Daarvan is tot nog toe al ruim 70% behaald, zo meldt de Amersfoortse coöperatie.
27 Januari 2022
Danone

Nieuws Melk

Volume Danone loopt iets terug, omzet wel hoger

Danone heeft haar omzet over het derde kwartaal met 3,8% zien toenemen, deze kwam daarmee uit op €6,16 miljard. Hoewel dit enkele tienden van procenten hoger was dan analisten vooraf hadden voorzien valt de groei een stuk lager uit dan over het tweede kwartaal.
19 Oktober 2021
Danone

Nieuws Melk

Hogere omzet voor Franse Danone

De Franse levensmiddelengigant Danone heeft na een aantal mindere kwartalen haar verkopen weer weten te vergroten. Na een teruggang in de omzet van 3,7% in het eerste kwartaal, steeg de omzet in het tweede kwartaal met 6,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2020.
30 Juli 2021
Danone

Nieuws Danone

Danone reorganiseert ook zuiveldivisie

Het Franse voedingsconcern Danone gaat flink herstructureren, waaronder bij de zuiveldivisie en babyvoedingproducent Nutricia. Dit gaat volgens een verklaring van het bedrijf leiden tot verlies van kantoorbanen, waaronder ook in België. 
2 Juni 2021
rusland Danone

Nieuws Melk

Danone verkoopt minder water en ziet omzet dalen

Het Franse voedingsmiddelenbedrijf Danone ervaart nog altijd de negatieve gevolgen van de coronamaatregelen die wereldwijd gelden. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf vanmorgen (dinsdag 20 april) publiceerde. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet vergeleken met het eerste kwartaal van 2020 met 3,3% tot €5,7 miljard. Het bedrijf verkocht meer zuivel- en plantaardige producten, maar aanzienlijk minder water.
21 April 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief