Shutterstock

Nieuws China

Miljoenen uit beursgang voor expansie melkvee

7 Juni 2021 - Eric de Lijster

China Youran Dairy Group wil US $800 miljoen ophalen bij een beursgang op de aandelenbeurs in Hong Kong. Het zuivelconcern wil 75% van het bedrag steken in het opkopen of bouwen van melkveebedrijven in China. 

Dit meldt Channel News Asia. De beursgang staat gepland voor 18 juni op de Hong Kong Stock Exchange. China Youran wil dus $600 miljoen steken in expansie van melkveebedrijven. Van het bedrag is verder 15% ($120 miljoen) bedoeld voor uitbreiding van de melkveestapel. De overige 10% ($80 miljoen) gaat naar het vergroten van het werkkapitaal. 

China Youran voert de beursgang dus uit om de grondstoffenvoorziening voor de zuivelproductie verder te versterken, door te investeren in de Chinese melkveehouderij. Het zuivelbedrijf, gesteund door de private equity-groep PAG, is van plan ruim 715 miljoen aandelen te verkopen. Is de beursgang financieel succesvol, dan heeft het bedrijf een optie vastgelegd om later nog eens ruim 107 miljoen te verkopen.

Dit is niet het volledige belang in China Youran, dat de aandelen voor de beursgang prijst op 6,98 tot 8,66 Hong Kong-dollars per stuk. Als de stukken voor de hoogste prijs worden verkocht, is China Youran in totaal ongeveer US $4,2 miljard waard.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden