Zuivelmarkt China

china yuan Chinese economie

Nieuws Melk

Krijgt corona opnieuw vat op zuivelmarkt China?

De Chinese import van zuivelproducten is het jaar op een aanzienlijk lager niveau gestart dan vorig jaar. Een combinatie van factoren lijkt de vraag een duw naar beneden te hebben gegeven. Het is één van de oorzaken van de iets zwakkere toon op de internationale zuivelmarkten.
22 April 2022
melken melkveebedrijf china

Nieuws Zuivelproductie

Chinese zuivelsector maakt snelle groei door

De belangrijkste zuivelproducenten in China hebben vorig jaar de productie fors opgevoerd, zo blijkt uit Chinese overheidsstatistieken. 
8 Maart 2022
china yuan Chinese economie

Business Zuivel

Chinese zuivelimport zakt ver terug

De Chinese zuivelimport laat de afgelopen maanden een flinke teruggang zien. Over heel 2021 bekeken, heeft het Aziatische land wel fors meer volume geïmporteerd.
31 Januari 2022
china yuan

Inside Melk

Chinese zuivelimport toont verwachte trendbreuk

De Chinese zuivelimport laat dit jaar snelle groeicijfers zien, maar in oktober is vraag teruggezakt. De daling wekt de suggestie dat het Aziatische land de strategische zuivelreserves op orde heeft.
25 November 2021
Boerenbusiness

Interview Karel van Bommel

'Zelfvoorziend in zuivel grote uitdaging voor China'

De Chinese markt voor zuivel is sinds jaar en dag behoorlijk omvangrijk, en lucratief.  De laatste jaren lijkt de Chinese overheid echter meer werk te maken van de ontwikkeling van de eigen melkveesector. Ook heeft de Chinese overheid haar nieuwe 5-jarenplan gepresenteerd, waarin ook de landbouwplannen worden onthuld. We schetsen een beeld van de ontwikkelingen in gesprek met Karel van Bommel, Landbouwattaché op de Nederlandse ambassade in China.
24 Augustus 2021
melken melkveebedrijf china

Inside Melk

China ontvouwt ambiteuze zuivelvisie in 5-jarenplan

De Chinese regering heeft haar plannen voor de ontwikkeling van de zuivel sector in het land uit de doeken gedaan. De plannen zijn onderdeel van het 14e 5-jaren plan voor de Chinese economie.
29 Juli 2021
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Inside Melk

Zuivelsector krijgt boost door Chinese import

De USDA voorspelt sterke prestaties voor de wereldwijde zuivelsector, vanwege groeiende Chinese import. De Amerikaanse zuivelexport is over de eerste 5 maanden van het jaar maar liefst bijna 75% gestegen. Melkproductieprognoses voor Australië en Nieuw-Zeeland worden bijgesteld.
26 Juli 2021
china bles

Interview Henk Bles

'Groeiende Chinese melkplas heeft wel grenzen'

Hoewel de Chinese overheid inzet op een hogere zelfvoorzieningsgraad in zuivel, gaat dit in de praktijk niet altijd even makkelijk zijn. Een aantal factoren beperken de mogelijkheden tot groei. Dat beeld schets Henk Bles, eigenaar van Bles Dairies, in een gesprek met Boerenbusiness. 
9 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden