Shutterstock

Inside Melk

Ook hogere melkaanvoer Nieuw-Zeeland in najaar

22 Juni 2021 - Chanti Oussoren

De Nieuw-Zeelandse melkproductie blijft ook in mei voorlopen op het niveau van vorig jaar. De melkaanvoer in de laatste maand voor de winter daalt seizoensgebonden weliswaar rap, maar is voor mei de hoogste ooit. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkveehouders in Nieuw-Zeeland produceerde in mei in totaal 974.000 ton melk geproduceerd. De productie kwam in deze maand nog niet eerder zo hoog uit in Nieuw-Zeeland. De melkaanvoer ligt een stuk lager dan de maand ervoor (april), maar daarmee wordt de seizoensmatige trend gevolgd. Omdat het nu winter is in Nieuw-Zeeland, werkt de grasgebonden melkveehouderij in deze maand juni toe naar het dal.

Wanneer we de productie in mei vergelijken met dezelfde periode vorig jaar, dan ligt deze 7,6% hoger. De procentuele groei neemt wel af in vergelijking met de voorgaande maand, in april lag de melkproductie nog 10% boven het niveau van vorig jaar. In vergelijking met het 5-jarig gemiddelde is het positieve verschil 9,8%.

Overstromingen
De relatieve afname ten opzichte van de voorgaande maanden kan worden verklaard. De huidige weersomstandigheden maken het melkveebedrijven in Nieuw-Zeeland moeilijk. Vanwege overstromingen hebben een aantal melkveehouders zelfs melk moeten wegspoelen omdat deze door melkverwerkers niet kon worden gecollecteerd. 

{{dataviewSnapshot(36_1624353709)}}

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden