Shutterstock

Nieuws Melk

Melkstromen brengen Farm Dairy en Veco Zuivel samen

23 Juni 2021

De particuliere zuivelproducenten Farm Dairy in Lelystad en Veco Zuivel in Zeewolde gaan fuseren. Farm Dairy neemt Veco Zuivel over, waardoor er naar eigen zeggen een middelgrote zuivelleverancier die jaarlijks 250 tot 300 miljoen liter melk verwerkt tot producten als melk, boter, yoghurt, vla, kwark en drinkyoghurt.

Dit hebben beide bedrijven woensdag (23 juni) bekendgemaakt. De bedrijven spelen met het samengaan in op de groeiende behoefte onder retailers naar een eigen gesloten melkstroom, vaak in samenwerking met een groep melkveehouders. "Alleen gezamenlijk kan aan deze vraag naar meer melkstromen worden voldaan en gaat het volume aan duurzame melk versneld groeien", zo valt te lezen in de verklaring.

Farm Dairy is een gezamenlijk bedrijf van de familie De Bruijne, ook eigenaar van Farm Frites, en FrieslandCampina. Het bedrijf verklaart veel waarde te hechten aan duurzame melkstromen, zoals biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven Keurmerk (BLK). Ook Veco Zuivel is actief in biologisch en BLK gecertificeerd en naast koeien- ook in geitenmelk. "De samenwerking met Veco Zuivel stelt ons in staat om onze strategie aanzienlijk te versnellen. De doelstellingen die wij hadden voor de komende jaren bereiken we nu binnen een jaar", aldus Arend Bouwer, algemeen directeur van Farm Dairy, in de verklaring.

Middelgrote zuivelleverancier
In de samenwerking wordt er gekozen voor 1 onderneming met 2 productielocaties. de huidige fabriek in Lelystad van Farm Dairy en de locatie van Vezo Zuivel in Zeewolde. Hier wordt ook ruimte geboden aan de merkactiviteiten van Veco, zoals Betsie's geitenmelk, Bessola, Flevomel en Vecozuivel biologisch. Farm Dairy en Vecozuivel bieden gezamenlijk aan 200 medewerkers werk. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Farmel troeft Farm Dairy af bij overname Vecozuivel

Nieuws Melk

Farm Dairy wil overname toch, Veco kijkt verder

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief