Shutterstock

Inside Melk

Melkproductie Australië breekt in mei met trend

5 Juli 2021 - Chanti Oussoren

De Australische melkveehouders hebben over de maand mei meer melk geproduceerd dan vorig jaar. In Queensland was de stijging het hoogst en is Tasmanië het laagst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal werd er in de maand mei circa 670.000 ton melk geproduceerd. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van respectievelijk 3,1%. In vergelijking met het 5-jarig gemiddelde is de groei iets kleiner, namelijk 2,7%. Het is de eerste keer sinds januari dit jaar dat de melkproductie zowel boven het niveau van vorig jaar als het 5-jarig gemiddelde uitkomt.

Productie in Queensland groeit het meest
In alle afzonderlijke staten was er in mei sprake van een procentuele groei. De meest forse groei over de maand mei vond plaats in Queensland. Daar werd maar liefst 4,4% meer melk geproduceerd dan vorig jaar. Ook in de staat Victoria, waar verreweg het meest melk wordt geproduceerd, deed een duit in het zakje. Daar werd 2,2% meer melk geproduceerd dan vorig jaar. In april was er in Victoria nog geen sprake van een groei en lag de melkproductie juist onder het niveau van vorig jaar.

In de staat Tasmanië was de procentuele groei met 0,5% het kleinst. In de overige staten bewoog de groei tussen de 2% en de 4%.

{{dataviewSnapshot(36_1625479511)}}
Weersomstandigheden
Naar verwachting heeft de groeiende melkaanvoer te maken met de betere weersomstandigheden in het land en een hogere melkprijs. Eerder bleek al dat het vertrouwen in de toekomst onder melkveehouders in Australië toeneemt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden