Shutterstock

Nieuws GMO-vrije melk

Driekwart van de Duitse melkplas over op VLOG

13 Oktober 2021 - Wouter Baan

De transitie naar de productie van VLOG-melk in Duitsland is snel gegaan. Ondertussen voldoet 76% van de Duitse melkplas aan de GMO-vrije standaarden, zo is kenbaar gemaakt op de foodbeurs Anuga in Keulen.  

Met terugwerkende kracht is de transitie snel gegaan. In 2010 was nog maar 5% van de melkproductie in Duitsland geproduceerd op basis van de VLOG. Met name in 2016 ging het hard. In dat jaar steeg het aandeel VLOG in de Duitse melkplas van 15 naar 41%. Ook in Nederland is VLOG-melk in opkomst, maar gaat de transitie minder hard dan bij onze oosterburen. 

De omschakeling naar VLOG-productie is bij Duitse melkveehouders gestimuleerd door bonussen op de melkprijs. Later is het bij verschillende melkverwerkers in Duitsland – min of meer – verplicht geworden. Onder meer bij zuivelcoöperatie Arla.  

Niche wordt standaard
Alexander Hissting, directeur van VLOG, noemt de opmars van VLOG-melk een groot succes. Het laat volgens hem zien dat een nichemarkt de algehele standaard kan worden. Het succes in zuivel laat volgens hem zien dat er potentieel is bij andere sectoren, bijvoorbeeld voor rund- en varkensvlees.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

VLOG-melk
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden