VLOG-melk

veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal

Achtergrond melk

Duitse zuivel worstelt met Vlog-eisen

De Duitse zuivelindustrie worstelt met de eis om gentech-vrij veevoer te blijven gebruiken. Sinds het begin van de Oekraine-oorlog zijn de prijzen voor dit voer omhoog geschoten en volgens velen onbetaalbaar geworden. Nu dreigt niet gentech-vrije melk in verpakkingen met Vlog-zegel te gaan.
20 Mei 2022
veevoer melkveebedrijf koeien voerhek rusland

Achtergrond melk

Zorgen over bijzondere melkstromen door oorlog

De melkveehouderij in de EU zal volgens directeur-generaal Michael Scannel van DG Agri van de EU relatief weinig gevolgen ondervinden van de oorlog in Oekraïne. Bijzonder melkstromen worden evenwel niet in dit plaatje meegenomen.
16 Maart 2022
melk zuivel

Nieuws GMO-vrije melk

Driekwart van de Duitse melkplas over op VLOG

De transitie naar de productie van VLOG-melk in Duitsland is snel gegaan. Ondertussen voldoet 76% van de Duitse melkplas aan de GMO-vrije standaarden, zo is kenbaar gemaakt op de foodbeurs Anuga in Keulen.  
13 Oktober 2021
voer melkveebedrijf koeien voerhek

Achtergrond GMO-vrij veevoer

Melkproductie daalt amper bij transitie naar VLOG

De prijs van eiwitrijk veevoer loopt in de periode tot en met 2030 sneller op dan de prijs van minder eiwitrijke veevoergrondstoffen. Dit blijkt uit ramingen van de Europese Commissie. Een snelle overgang naar 100% GMO-vrij voer hoeft geen grote gevolgen te hebben voor melkproductie en ...
23 Januari 2020
FrieslandCampina

Nieuws VLOG

200 nieuwe VLOG-melkers bij FrieslandCampina

FrieslandCampina zoekt 200 melkveehouders die over willen schakelen op VLOG-melk (non-GMO). De zuivelcoöperatie zegt dat er vooral in Duitsland veel vraag is naar kaas afkomstig van deze melk.
6 Augustus 2019
melk consumenten zuivel

Inside Melk

Melkplas in 2019 richting 20 procent VLOG-melk

Arla kondigde vorige week aan om voor 2020 in Duitsland en de Benelux volledig om te schakelen op GMO-vrije melk, wat maakt dat het aandeel VLOG-melk en VLOG-voer verder toeneemt. 'Komend jaar verwachten we dat 15% tot 20% van onze mengvoeders voor melkvee uit VLOG-voeders bestaat', zegt Robert Meijer van ForFarmers.
5 November 2018
veevoer voer melkveebedrijf koeien

Nieuws VLOG-melk

Melkplas Arla wordt volledig VLOG

Zuivelcoöperatie Arla verplicht haar leden-melkveehouders in Midden-Europa dat zij voor het einde van 2019 overstappen op VLOG-voer. Voor de melkveehouders die deze stap niet zetten, is waarschijnlijk geen plaats meer. 
29 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden