Shutterstock

Nieuws Melk

Qlip brengt verdere bundeling melkcontrole

22 Oktober 2021

Controleur van de melkkwaliteit Qlip heeft met terugwerkende kracht per 1 juli de Stichting KOM overgenomen. KOM houdt zich bezig met het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de melkwinningsinstallaties. 

De overname komt niet uit de lucht vallen. Beide organisaties hebben 4 jaar geleden al een overeenkomst afgesloten voor strategische samenwerking. De overname brengt volgens een persbericht synergie voordelen voor beiden. "De expertises binnen beide organisaties zullen elkaar versterken. Zo kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn.

Daarnaast kan KOM op langere termijn het continueren van de bedrijfsactiviteiten beter realiseren door het benutten van de (gezamenlijke) schaalgrootte en het gezamenlijk doorontwikkelen van nieuwe concepten." aldus Peter Huijsmans, directeur Stichting KOM.

Past binnen strategie Qlip
Volgens Jan Bobbink, directeur van Qlip, is de overname logisch gezien de marktontwikkelingen in de melkveehouderijsector en past die binnen de strategie van Qlip. De overname versterkt onze dienstverlening op het gebied van audits, inspecties en certificering." De 2 bedrijven hebben samen een nog dominantere positie bij de zuivelcontrole in Nederland dan ze al hadden.

Wat de overname betekent voor de juridische status van de stichting KOM, is niet helder, omdat er niemand bereikbaar was voor een toelichting. De overname van Kom door Qlip houdt in dat de eerste geen stichting meer kan zijn.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Milk Trading Company in rood door hoge melkprijs

Nieuws Melk

Milk Trading Company in rood door hoge melkprijs

Erisman maakt draai van uitkoop naar investeren

Nieuws Stikstof

Erisman maakt draai van uitkoop naar investeren

'Beter voor'-prijs A-ware stijgt tot boven 5 tientjes

Nieuws Melk

'Beter voor'-prijs A-ware stijgt tot boven 5 tientjes

Duitse grondstofprijs melk klimt naar recordhoogte

Inside Melk

Duitse grondstofprijs melk klimt naar recordhoogte

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief