Melkveehouderij

ZuivelNL Arjan Schimmel

Interview Arjan Schimmel

'Gehele zuivelsector moet weer met een stem spreken'

Wij zijn er voor alle melkveehouders. Bovendien zijn LTO en de NMV sinds de oprichting van ZuivelNL kleiner geworden. Het is van groot belang dat we als sector weer met één stem spreken, zodat we een sterkere overlegpartner worden en ons niet meer uit elkaar laten spelen. Dan kunnen we als sector meer bereiken, zegt Arjan Schimmel, voorzitter van ZuivelNL.
17 Mei 2022
gras grasoogst weidehooi biologisch

Achtergrond melk

Prijs biologische melk stijgt in april minder hard

De gemiddelde prijsstijging voor biologische melk is in de maand april weer iets teruggezakt ten opzichte van maart, zo blijkt uit de Boerenbusiness Biologische Melkprijsvergelijker. Ditmaal kwam er €1,65 per 100 kilo bij. Vorige maand €2,20.
13 Mei 2022
voer melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek Oekraine

Nieuws melk

Oekraïense zuivelsector veert weer op

De Oekraïense melkproductie en verwerking herstellen geleidelijk weer van de oorlog die in de voorbije maanden een groot deel van het land in de greep hield. Nu de strijd zich meer concentreert in het oosten en zuidoosten, komt het leven in de rest van het land weer steeds meer op gang.
12 Mei 2022
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Nieuws Melk

Meer omzet en veel beter resultaat voor DeltaMilk

Coöperatie DeltaMilk, eigenaar van kaasmaker De Graafstroom, heeft vorig jaar een fors hogere omzet gerealiseerd dan één jaar eerder. Ondertussen werkt de zuivelcoöperatie aan een verdere versterking van het vermogen.
6 Mei 2022
Cono Kaasmakers

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verhoogt melkprijs voor april

Cono Kaasmakers noteert voor april voorlopig de hoogste kale voorschotprijs neer. De weidemelkprijs van Cono staat eveneens bovenaan.
3 Mei 2022
melk melken melkveebedrijf

Nieuws melk

EU: Koemonitor voldoet niet voor wettelijke regels

De Europese Commissie heeft Nederland een tik op de vingers gegeven vanwege onvoldoende onafhankelijkheid bij het zuiveltoezicht op de boerderij. De bestaande regelingen bieden te weinig waarborgen tegen belangenverstrengeling bij controlerende dierenartsen.
29 April 2022
jongvee kalf

Nieuws Kalverhouderij

Subsidie voor alternatieve kalverketen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stelt op 16 mei eenmalig een subsidieregeling open voor koplopers in de kalverketen. Hiervoor komen bedrijven in aanmerking die een proefproject willen opzetten om de gezondheid en duurzaamheid van de keten te verbeteren.
28 April 2022
melkveebedrijf koeien neus

Nieuws Methaan

Zeewier voor Amerikaanse koeien als methaanremmer

Terwijl in Europa veel aandacht uitgaat naar voertoevoegingen als Bovaer van DSM om de methaanuitstoot van herkauwers te remmen, wordt in de Verenigde Staten veel gekeken naar het gebruik van zeewier.
26 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden