Shutterstock

Nieuws British Columbia

Zware overstromingen treft Canadese melkveehouders

18 November 2021 - Wouter Baan - 3 reacties

De Canadese provincie British Columbia wordt momenteel  geteisterd door hevige overstromingen. Het openbare leven in de provincie is zwaar verstoord en honderden boerenbedrijven zijn getroffen. Melkveehouders in de regio moeten daarom gedwongen evacueren en duizenden koeien zijn waarschijnlijk verdronken.

De overstromingen en aardverschuivingen in het zuidwesten van Canada, veroorzaakt door aanhoudend zware regenval, hebben tot nu toe één leven geëist. Er wordt echter ernstig rekening gehouden met meer doden. Ooggetuigen hebben gezien dat mensen bedolven werden door de aardverschuivingen, rapporteren Canadese media. De noodtoestand is reeds afgekondigd door premier Justin Trudeau. Het openbare leven in met name het zuiden van de kustprovincie ligt op zijn gat. Het leger wordt ingezet om mensen te helpen.

Bedrijven onder water
De omvang van de waterschade is nog lastig in te schatten, maar waarschijnlijk zijn enkele honderden boerenbedrijven zwaar getroffen. Enkele duizenden koeien zijn naar schatting verdronken op bedrijven die letterlijk onder water staan, zo heeft de landbouwminister laten weten. Andere bedrijven worden indirect getroffen doordat er wegen zijn afgesloten. Daardoor staat de aanvoer van voer en afvoer van melk op het spel. Er wordt geprobeerd koeien te evacueren met jetski's, wat schrijnende beelden oplevert. Ook pluimveebedrijven in de regio zitten zwaar in de problemen.

Er wordt ondertussen aan een noodplan gewerkt door de federale overheid. Andere provincies als Alberta en Saskatchewan hebben voorzieningen aangeboden. De overstromingen in British Columbia volgen op een extreem droge zomer. Meteorologen scharen de weersextremen in de regio onder de gevolgen van klimaatverandering.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
Juf Netjes 18 November 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10895268/zware-overstromingen-treft-canadese-melkveehouders]Zware overstromingen treft Canadese melkveehouders[/url]
Volgens mij bedoel je het zuid westen van Canada Wouter!!
Abonnee
Redactie 18 November 2021
Dat bedoelen we inderdaad. We hebben dit aangepast.

Met vriendelijke groet,
Team Boerenbusiness
Abonnee
mij 18 November 2021
het is 3 x eerder voorgekomen in dat gebied in de jaren 30 , 50 en laatste x was 1990 als ik het goed heb dus door klimaatverandering kan je het niet zeggen!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden