Canada

zuivel boter

Nieuws Inflatie

Zuivelprijzen aanjager van hoge inflatie in Canada

De voedselinflatie in Canada bedroeg in maart 8,7% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De voedselinflatie ligt daarmee hoger dan de algehele inflatie in het Noord-Amerikaanse land die afgelopen maand 6,7% bedroeg. De snel gestegen zuivelprijzen zijn de grootste aanjager van de voedselinflatie.
21 April 2022
aardappelen akkerbouw Verenigde Staten aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Contracteren in Verenigde Staten nog niet ten einde

Nog niet iedere aardappelteler in de Verenigde Staten heeft een contract gesloten voor zijn fritesaardappelen. Enkele verwerkers zijn nog in onderhandeling met telers, afhankelijk van de teeltregio. Ondertussen is het poten al voorzichtig begonnen, of staat op het punt van beginnen. Telers spreken van hun duurste aardappelgewas ooit.
30 Maart 2022
aardappelbewaring Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Grens VS op een kiertje voor Canadese aardappelen

De grens voor aardappelen uit het Canadese Prins Edwardeiland wordt door de VS op een kiertje gezet. Voor het eerst sinds de uitbraak van de wratziekte mogen er tafelaardappelen geëxporteerd worden naar grondgebied van de VS, zij het in het Caraïbisch gebied, namelijk Puerto Rico.
14 Februari 2022
aardappelen Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Noodgreep aardappelen van Prins Edwardeiland

Fritesfabrikant Lamb Weston gaat op de productielocatie in Taber in de Canadese provincie Alberta aardappelen verwerken uit het circa 3.500 kilometer verderop, eveneens in Canada, gelegen Prins Edwardeiland. Een groot deel van de aardappeloogst van het eiland wordt normaal naar de VS geëxporteerd. Dat is dit jaar niet mogelijk omdat de VS door de vondst van de wratziekte in Prins Edwardeiland de grens heeft gesloten voor aardappelen uit het gebied.
19 Januari 2022
aardappelbewaring Verenigde Staten

Achtergrond Aardappelen

Canadese aardappelexport loopt moeilijk door ziekte

Canadese aardappeltelers hebben gemiddeld genomen voor wat de gerooide tonnen betreft een uitstekend jaar achter de rug. Het optimisme over de goede opbrengsten wordt echter overschaduwd door problemen in de afzet.
27 December 2021
aardappelen

Analyse Aardappelen

Canadese aardappeltelers halen recordoogst binnen

De Canadese aardappeloogst komt dit jaar op een nieuw record uit. In totaal werd er 123,1 miljoen cwt aardappelen van het land gehaald, wat omgerekend 6,25 miljoen ton is. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van Statistics Canada. Het laatste record stamde uit 2003.
8 December 2021
overstroming australie

Nieuws British Columbia

Zware overstromingen treft Canadese melkveehouders

De Canadese provincie British Columbia wordt momenteel  geteisterd door hevige overstromingen. Het openbare leven in de provincie is zwaar verstoord en honderden boerenbedrijven zijn getroffen. Melkveehouders in de regio moeten daarom gedwongen evacueren en duizenden koeien zijn waarschijnlijk verdronken. 
18 November 2021
canada

Inside Melk

Fikse verhoging voor melkprijs in Canada

Melkveehouders in Canada kunnen rekenen op een flinke verhoging van de melkprijzen. De Canadian Dairy Commission heeft voor volgend jaar een record verhoging van 8,4% afgekondigd, vooral bedoeld om stijgende kosten te compenseren. De verwachting is dat zuivel hierdoor flink duurder wordt voor Canadezen.
8 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden