Shutterstock

Nieuws Zuivelhandel

Graanhandelaar Cefetra duikt zuivelmarkt in

19 November 2021 - Wouter Baan

Een opmerkelijke toetreder dient zich aan in de zuivelhandel. Het Rotterdamse Cefetra, een mondiale speler in de granenmarkt, gaat zich nu ook richten op het verhandelen van zuivelcommodity's als boter, kaas en melkpoeder.

Onder de vlag Cefetra Dairy is het handelshuis vanaf 1 november formeel begonnen in de zuivelhandel. De stap wordt gezet om meer diversificatie in de strategie aan te brengen. Daarbij ziet Cefetra grote kansen, gezien de vraag naar zuivel sterk is in veel delen van de wereld. "Dit suggereert een enorm marktpotentieel", aldus Klaus Josef Lutz, topman van de Duitse BayWa Group waar Cefetra sinds 2013 onderdeel van is. Lutz geeft aan dat Cefetra vooral sterk is in markten waar de vraag de productie overstijgt.

Voormalig directeur Hoogwegt Cheese
Cefetra-CEO Daan Vriens zegt dat het fundament dat er ligt vanuit de graanhandel een goede basis vormt om de zuivelmarkt te betreden. De nieuwe tak van Cefetra wordt geleid door Peter ten Kate, voorheen twaalf jaar lang directeur bij Hoogwegt Cheese. Hij kent het reilen en zeilen in de zuivel en wordt daarmee geacht het nieuwe initiatief tot een succes te maken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden