ForFarmers

Nieuws ForFarmers

ForFarmers start inkoop aandelen, koers fors hoger

1 December 2021

Het beursgenoteerde ForFarmers start met de inkoop van eigen aandelen. CEO Yoram Knoop hintte hier begin november al op bij de presentatie van de operationele voortgangsrapportage over het derde kwartaal.

ForFarmers start donderdag 2 december met het inkoopprogramma, waarbij het bedrijf maximaal €50 miljoen kan uitgeven. Het veevoerconcern heeft tot het inkoopprogramma besloten om 'de balans efficiënter' te maken. Een onafhankelijk financieel intermediair voert het inkoopprogramma uit. Het programma wordt uiterlijk 31 december 2022 afgerond.

Voor het inkoopprogramma zal gebruik gemaakt worden van de machtiging die de aandeelhouders op de AvA in april dit jaar hebben gegeven. Daarin staat dat maximaal 10% van de eigen geplaatste aandelen ingekocht kan worden. ForFarmers publiceert op iedere eerste handelsdag van de week een persbericht over de voortgang van het inkoopprogramma.

Effect koers
Recent gaf Nico Inberg, in gesprek met Boerenbusiness, al aan dat hij op korte termijn een inkoopprogramma van eigen aandelen verwachtte. Hij sprak daarbij uit dat een dergelijk programma flinke impact op de koers kan hebben: "Van de 100 miljoen aandelen van ForFarmers zit de helft bij de boer. Zo'n 45 miljoen stuks zijn 'free float', ofwel vrij verhandelbaar. Als het bedrijf tien miljoen van deze stukken inkoopt kan de koers eigenlijk maar één kant op." Hoewel de inkoop pas morgen zal starten schoot het aandeel ForFarmers na de bekendmaking vanmorgen direct 10% omhoog.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Pieter Wolleswinkel

'ForFarmers focust dit jaar op bestaande markten'

Achtergrond Halfjaarcijfers

ForFarmers laat zich niet uit over verloop voerprijs

Nieuws Halfjaarcijfers

Voerafzet ForFarmers daalt fors, ook lagere netto winst

Analyse Voer

Hoe voerbedrijven omgaan met krimpende veestapel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief