Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws Prijsonderhandelingen

Bel en Lactalis geboycot door grote Duitse super

24 December 2021 - 1 reactie

Edeka heeft een tweetal zuivelproducten van Bel en Lactalis uit het assortiment gehaald. De marktleider onder de supermarktketens in Duitsland vindt de eisen die de zuivelaars stellen op het gebied van de prijs te gortig.

Edeka vindt dat Bel en Lactalis te hoog inzetten voor de nieuwe contracten, die vanaf 2022 gelden. Opmerkelijk daarbij is dat klanten pro-actief hierover worden geïnformeerd. Op internet circuleren beelden van aanplakbiljetten, waarbij wordt aangegeven dat Bel en Leerdammer onredelijk zijn bij de prijsonderhandelingen. Edeka meldt dat de producten pas weer terug in het schap komen als de prijs 'voor iedereen goed is'.  

Oplopende prijzen
De zuivelprijzen zijn de achterliggende maanden hard opgelopen. De DCA-foliekaasnoteringen voor Gouda en Edam zijn de afgelopen maanden met 40% toegenomen. Dergelijke hoge stijgingen doen klaarblijkelijk pijn in de keten. Ook andere zuivelfabricaten, zoals melkpoeder en boter, noteren fors hoger. 

Eerder deze maand gaf Edeka aan ook alle producten van PepsiCo uit de schappen te halen. Ook hier gaat het om een prijsconflict. Daarbij heeft de supermarktketen momenteel ook een geschil met cosmeticagroep L'Oréal, waarbij zo'n 150 producten uit de schappen zijn gehaald.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Ronnie 24 December 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10895896/bel-en-lactalis-geboycot-door-grote-duitse-super]Bel en Lactalis geboycot door grote Duitse super[/url]
Poot stijf houden. Niet leveren wat denkt dat volk wel niet
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Melk

Franse melkveehouders kwaad over prijsverlaging

Nieuws Global Dairy Top 20

Lactalis versterkt koppositie in de zuivel

Nieuws Melk

Italiaanse Lactalis-dochter sluit nog twee fabrieken

Nieuws Franse zuivelbusiness

Lactalis broedt op een overname van Danone

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief