Bedrijfsnieuws Lactalis

Lactalis

Nieuws Melk

Italiaanse boeren klagen praktijken Lactalis aan

De Italiaanse boerenbond Coldiretti gaat de strijd aan met zuivelreus Lactalis. Dit heeft voorzitter Ettore Prandini gezegd. Aanleiding is volgens hem dat de onderneming de Europese regels schendt die moeten beschermen tegen oneerlijke handelspraktijken.
20 Juli 2023
Lactalis

Nieuws melk

Boete voor Roemeense dochterbedrijven Lactalis

Drie Roemeense dochterbedrijven van de Franse zuivelreus Lactalis hebben een boete gekregen van de mededingingsautoriteit daar voor het belemmeren van onderzoek naar mogelijk verboden prijsafspraken. Ook bij 3 andere bedrijven is in dit kader onderzoek gedaan.
22 Mei 2023
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws melk

Leerdammer beperkt melkprijsdaling aanzienlijk

Kaasmaker Lactalis Leerdammer verlaagt de melkprijs over de maand mei nog steeds, maar neemt aardig gas terug. Qua verlaging neemt het een middenpositie in tussen A-ware en FrieslanCampina. De kale melkprijs zit onder die van beiden.
3 Mei 2023
Lactalis

Nieuws Zuivel

Lage Franse melkprijs blijft een hoofdpijndossier

Franse melkveehouders morren al maanden lang over de lage melkprijs. De uitbetalingsprijzen van verwerkers in het land blijven ver achter vergeleken met elders in Europa. Bij zuivelcoöperatie Sodiaal heeft dit vorige week opnieuw tot protesten geleid. Lactalis belooft op zijn beurt beterschap, maar kan melkveehouders niet meer bieden dan €50 per 100 liter.  
24 Oktober 2022
melk zuivel melkverwerking frankrijk Danone

Nieuws Melk

Franse melkveehouders kwaad over prijsverlaging

Franse melkveehouders komen in opstand tegen hun melkverwerkers. In eerste instantie keren ze zich tegen Sodiaal (een coöperatie) en Lactalis. Deze twee willen, volgens de melkveehouders tegen de afspraken in, de melkprijs in de komende maanden verder verlagen. Dit terwijl de kosten oplopen.
12 September 2022
Lactalis

Nieuws Global Dairy Top 20

Lactalis versterkt koppositie in de zuivel

Het Franse Lactalis heeft vorig jaar zijn koppositie als grootste zuivelbedrijf ter wereld versterkt door een reeks overnames. Het bedrijf vergrootte de omzet met zo'n €2,4 miljard naar €22,6 miljard, waarbij zo'n €2,0 miljard gekocht was.
17 Augustus 2022
parmezaanse kaas

Nieuws Melk

Italiaanse Lactalis-dochter sluit nog twee fabrieken

Nuova Castelli, een Italiaanse kaasmaker die in 2019 in handen kwam van Lactalis, wil nog twee kaasfabrieken sluiten. Dit aantal komt bovenop de zes die het eerder al heeft gesloten sinds het bedrijf eigendom werd van Lactalis.
3 Mei 2022
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Lactalis

Eigenaar Lactalis wordt zelf weer eindbaas

Emmanuel Besnier, de eigenaar van Lactalis, wordt zelf weer eindverantwoordelijk. Het Franse zuivelconcern kiest voor een nieuwe managementstructuur, nadat CEO Philipe Palazzi begin februari zijn biezen moest pakken.
23 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox