Shutterstock

Nieuws Melkprijs

Vreugdenhil schroeft melkprijs verder op

12 Januari 2022 - Wouter Baan

Ook Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de melkprijs over december. Daarmee geeft de poederproducent blijk van het goede sentiment op de zuivelmarkt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vreugdenhil verhoogt met €1,55 waarmee de kale melkprijs uitkomt op €45,75 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse vet- en eiwitgehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Inclusief de maximaal te behalen bonussen kan de uitbetalingsprijs oplopen tot €47,25 per 100 kilo.

Tweede plek over heel 2021
In de melkprijsvergelijkers van Boerenbusiness behoort Vreugdenhil tot de koplopers. De stand is wel wat geflatteerd door de wintermelktoeslag van €3,90 die nog tot en met januari wordt uitgekeerd. Los daarvan keert de poederproducent een concurrende melkprijs uit. Over heel 2021 bekeken noteert de gemiddelde kale melkprijs €37,80 per 100 kilo. Enkel Cono noteert een paar dubbeltjes hoger. FrieslandCampina volgt op plek drie.

Grondstofwaarde boven 50 euro
De melkprijs van Vreugdenhil profiteert van de aangetrokken melkpoederprijzen die ook begin 2022 nog langzaam doorstijgen. De grondstofwaarde van melk ligt, op basis van de weeknoteringen van boter en magere melkpoeder, intussen al boven €50 per 100 kilo. Dit suggereert dat er ruimte is voor nog hogere melkprijzen. Wel zal de zuivelmarkt in het eerste kwartaal dan het goede sentiment moeten weten vast te houden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden