Bel Leerdammer

Nieuws Management

Topman zuivelconcern Lactalis per direct weg

7 Februari 2022 - Wouter Baan

Philipe Palazzi stopt per direct als CEO van Lactalis. Officieel vanwege een verschil van inzicht over de koers, al worden verdere details niet prijsgegeven. Palazzi was slechts dertien maanden actief en onder zijn bewind werd het Nederlandse Leerdammer ingelijfd.

Wat de exacte beweegredenen zijn voor het plotselinge vertrek van Palazzi is koffiedik kijken. In een korte verklaring wordt door het Franse zuivelconcern aangegeven dat er verschil van inzicht is over de strategie. Palazzi zou niet aan de voorwaarden hebben voldaan om de strategie ten uitvoer te brengen. Wel heeft hij de financiële doelstelling voor 2021 behaald.

Palazzi heeft per 3 februari zijn werkzaamheden neergelegd. Hij begon begin vorig jaar aan zijn baan als CEO en moet dus nu al naar dertien maanden het veld ruimen. In maart vorig jaar werd onder zijn leiding aangekondigd dat Lacatalis het Nederlandse kaasmerk Leerdammer ging overnemen van de Bel Group. In augustus werd deze overname goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Qua omzet is Lactalis na Nestlé het grootste zuivelconcern ter wereld, zo werd afgelopen jaar becijferd door Rabobank.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Nieuws Melk

Italiaanse boeren klagen praktijken Lactalis aan

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox