Agrifoto

Analyse Ruw- en bijvoer

Prijs bierbostel lijkt top te hebben bereikt

22 Februari 2022 - Stef Wissink

Er is deze week weinig verandering te bespeuren op de markt van ruwvoer en bijproducten. De prijzen zijn in de volle breedte onveranderd.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de markt onveranderd tendeert, verschillen de meningen over hoe de handel verloopt wel iets. De ene handelaar bespeurt een iets rustigere vraag, terwijl de andere handelaar spreekt van een iets opgeleefde vraag. Per saldo is de markt in grote lijnen niet wezenlijk anders. Vraag en aanbod zijn mooi in evenwicht.

Stro
Afgelopen weken leek stro wat ruimer beschikbaar. Hoewel aan het aanbod nog altijd niet getrokken hoeft te worden, accepteren verkopers van stro in Frankrijk ook geen lagere prijzen. Dan zoeken aanbieders andere kopers, zo wordt gemeld. De vraag loopt op normaal niveau door en de indicatieprijs voor is zijn dan ook vrij stabiel, op €130 per ton.

Ook de indicatieprijzen voor overige ruwvoerproducten, waaronder snijmaïs (€72,50 per ton), weidehooi (€185 per ton), riet- en roodzwenk (€145 per ton), veldbeemd (€135 per ton) en kuilgras (€72,50 per ton) vallen, zijn deze week onveranderd. Het aanbod van goede graskuilen is nog steeds krap en voor kuilen van de juiste kwaliteit worden hogere prijzen betaald. De mindere kuilen voor paarden en jongvee zijn er voldoende en de prijzen liggen dan ook een flink stuk lager: tussen de €55 en €65 per ton.

Bierbostel op top
Na maanden van prijsstijgingen is de indicatieprijs voor bierbostel voor de tweede week op rij stabiel gebleven. Het lijkt er volgens handelaren op dat de markt een top heeft bereikt. Een enkele partij neemt wat lichte druk op de prijzen waar, maar dat wordt niet door iedereen onderschreven. Er zijn namelijk nog altijd wat wachttijden voor de levering van bierbostel en de gemiddelde opgaven voor de indicatieprijs lijden daarom tot een stabiele notering. De hoge prijzen voor andere eiwitbestanddelen voor voer ondersteunen de markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden