Wageningen UR

Nieuws Wageningen UR

Heimovaara volgt Fresco op als topvrouw WUR

15 Maart 2022 - Redactie Boerenbusiness

Sjoukje Heimovaara volgt Louise Fresco op als topvrouw van kennisgigant Wageningen University & Research (WUR). Ze is per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Heimovaara komt uit de agribusiness en werkt sinds twee jaar al bij de WUR. 

Dit heeft Wageningen UR maandag bekendgemaakt. Louise Fresco neemt komende zomer na acht jaar afscheid. Zij volgde in 2014 Aalt Dijkhuizen op als de hoogste baas van de WUR. Heimovaara is nu nog algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) binnen WUR. 

Sjoukje Heimovaara heeft een lange carrière achter de rug bij TNO en Royal Van Zanten. Bij dit laatste bedrijf, een concern actief in de sierteeltveredeling, vertrok zij in 2019 na ruim twee jaar CEO te zijn geweest. In maart 2020 kwam zij in dienst bij Wageningen UR. "De raad van toezicht is heel blij met Sjoukje Heimovaara als onze nieuwe bestuursvoorzitter. Heimovaara heeft een duidelijke passie voor WUR, een heldere visie en is een open en verbindende persoonlijkheid", zegt Jeroen Dijsselbloem, de voorzitter van de raad van toezicht, in een verklaring.

Bijdrage aan duurzame wereld
Heimovaara legt in de verklaring de nadruk op de duurzame koers die Wageningen UR onder haar bewind blijft varen. "Wageningen UR kan en moet een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame wereld. De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn daarbij een belangrijke leidraad, ook voor onze bedrijfsvoering en samenwerking." Volgens haar moeten de resultaten van het onderzoek binnen Wageningen, naar eigen zeggen de duurzaamste universiteit ter wereld, op dit terrein de komende jaren beter zichtbaar worden gemaakt. "We hebben de nieuwe generaties wat door te geven als het gaat om de immense maatschappelijke vraagstukken zoals voedselzekerheid en -veiligheid, herstel van de biodiversiteit, verstedelijking, klimaatverandering en -adaptatie en verduurzaming van de landbouw".

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden