Wageningen UR

energie euro gas energieprijs

Nieuws Inkomensraming 2021

Inkomen varkenssector valt minder negatief uit

Een gemiddelde varkenshouder had afgelopen jaar een negatief inkomen van €8.000. Dat toont de bijgewerkte inkomensraming van Wageningen Economic Research. In december werd al een versie van de raming gepubliceerd, maar toen werd gesproken over een negatief inkomen van €49.000. Het verschil zit hem vooral in de coronasteun die nog niet was verwerkt. 
30 Maart 2022
Sjoukje Heimovaara

Nieuws Wageningen UR

Heimovaara volgt Fresco op als topvrouw WUR

Sjoukje Heimovaara volgt Louise Fresco op als topvrouw van kennisgigant Wageningen UR (WUR). Ze is per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Heimovaara komt uit de agribusiness en werkt sinds twee jaar al bij de WUR. 
15 Maart 2022
export haven logistiek supply chain

Nieuws Handel

Landbouwexport verbreekt opnieuw record

De waarde van de Nederlandse landbouwexport is in 2021 opnieuw gestegen tot recordhoogte. Ondanks de voortdurende coronacrisis en het eerste jaar van de brexit is het vorige record van 2020 ruim verbroken. De landbouwexport heeft in 2021 een recordwaarde opgebracht van €104,7 miljard, 9,4% (oftewel €9 miljard) meer dan het jaar ervoor.
21 Januari 2022
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf

Nieuws Inkomensraming

Inkomsten en uitgaven stijgen in de akkerbouw

De hogere prijzen voor onder meer aardappelen en tarwe zijn terug te zien in de raming van de inkomsten op akkerbouwbedrijven die de Wageningen University & Research (WUR) en het CBS vanmiddag (maandag 20 december) presenteerden. Daar staat dan wel tegenover dat de teeltkosten het afgelopen seizoen ook zijn gestegen.
20 December 2021
melkveebedrijf kuilgras kuilvoer kuil

Nieuws melk

Melkveehouderij plust dankzij oude voorraden

Het gemiddelde inkomen in de melkveehouderij is dit jaar met goed €9.000 omhooggegaan naar €35.000 per bedrijf. Deze inkomensverbetering rust echter grotendeels op resultaten die al in 2020 zijn behaald. Dit stelt onderzoeker Alfons Beldman van Wageningen Economic Research (WUR).
20 December 2021
veevoer koeien voerhek

Inside Melk

Zuivel moet zich lokaler èn mondialer ontwikkelen

De melkveehouderij en zuivelindustrie in de EU staan in de komende jaren voor een lastige opgave. Ze moeten zowel beter lokaal en regionaal ingebed raken, als beter kunnen meedraaien in de internationale context. Een van de gevolgen is een verminderde concurrentiekracht.
1 Oktober 2021
Nationale Peen Manifestatie

Aangeboden: Nationale Peen Manifestatie

'Echt een middag van, voor en door de peensector'

De tweede editie van de tweejaarlijkse Nationale Peen Manifestatie wordt dit jaar gehouden op 6 oktober 2021 van 12.30 tot 18.00 uur. Deze keer is het evenement bij WUR-Open teelten (voorheen PPO) in Lelystad. Tijdens de manifestatie laten 20 toonaangevende bedrijven in de sector de belangrijkste ontwikkelingen binnen de peenwereld zien.
1 Oktober 2021
grasoogst natuur

Nieuws Landbouwbeleid

WUR adviseert inzet 30% GLB-steun voor klimaat

Een nieuw kabinet moet vanaf 2023 bij voorkeur zo'n 30% van de directe Europese inkomenssteun voor de landbouw (eerste peiler) overhevelen naar het potje voor andere landbouw-gerelateerde uitgaven (tweede peiler). Doel is om klimaat- en natuurdoelen te kunnen halen.
17 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden