Shutterstock

Nieuws Melkprijsvergelijker

Wie betaalt de hoogste biologische melkprijs?

29 Maart 2022 - Wouter Baan

A-ware betaalt in maart de hoogste biologische melkprijs uit, op de voet gevolgd door de Scandinavische zuivelcoöperatie Arla. Dit blijkt uit de nieuwe biologische melkprijsvergelijker die vandaag (29 maart) door Boerenbusiness voor zijn abonnees is gelanceerd.

Met €58,03 per 100 kilo keert A-ware de hoogste biologische melkprijs uit over maart uit. Arla volgt op plek twee met een vergelijkende melkprijs van €57,59. FrieslandCampina staat met €54,18 per 100 kilo op plaats drie. De biologische maart-melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods is nog niet bekend.

Net als de gangbare melkprijs stijgen ook de biologische melkprijzen, al is de trend minder overtuigend. Zo heeft Arla de melkprijs voor april met €1,19 verhoogd. FrieslandCampina maakte gisteren bekend de biologische uitbetalingsprijs voor komende maand met €1,25 te verhogen tot €55,43. De prijzen zijn berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en de standaard Nederlandse vet- en eiwitgehaltes.

Inzicht in biologische melkprijzen
Met de Biologische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness worden nu ook biologische melkveehouders in de gelegenheid gesteld om inzicht te krijgen in de melkprijsverschillen per verwerker. Gangbare melkveehouders maken al jaren gebruik van de Melkprijsvergelijker op Boerenbusiness. De tool kan ook behulpzaam zijn voor gangbare melkveehouders die overwegen om te schakelen naar biologisch. De melkprijsvergelijker biedt vergelijkend inzicht in de uitbetalingsprijzen per verwerker en daarmee tevens inzage in het verwachte rendement.

Ten opzichte van de totale melkveehouderij in Nederland is de biologische sector nog klein. De biologische melkveesector laat wel al jaren behoorlijke groeicijfers in. Waar de totale melkveehouderij in Nederland al jaren terugloop, nam in 2021 nam het aantal biologische bedrijven met 4,5% toe, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Zo'n 3% van de ruim 15.0000 melkveebedrijven in ons land is biologische gecertificeerd.

Klik hier om Biologische MelkprijsVergelijker te bekijken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Topmelkstroom DOC Kaas in lijn met A-ware en RFC

Podcast BB Marktkwartier

'Melkprijs 4 tot 5 cent hoger voor mestcompensatie'

Nieuws melk

Stabiel Vreugdenhil ook scherp in Belgische markt

Nieuws melk

Leerdammer geeft melkprijs april 'onsje meer'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden