Biologische melkprijzen

biologische melk Veco Zuivel Vecozuivel

Nieuws melkprijsvergelijker

Gemiddelde biomelkprijs voor juli fractie omhoog

De gemiddelde uitbetaalprijs die biologische melkveehouders over juli ontvangen, gaat licht omhoog. Dit blijkt uit een vergelijking van de cijfers door Boerenbusiness.
12 Juli 2023
melken

Nieuws Melkprijsvergelijker

Eko-Holland houdt hoog niveau melkprijs vast

Coöperatie Eko-Holland houdt de voorschotmelkprijzen voor juli stabiel. Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. Met de huidige melkprijzen is Eko-Holland de hoogste betaler, maar er moet wel een kanttekening worden geplaatst bij de hoogte van de prijs.
30 Juni 2023
koeien

Nieuws Melk

Biomelkprijs minder vatbaar voor prijsdruk

De melkprijzen staan momenteel onder druk, al gaan de gangbare uitbetalingsprijzen veel harder onderuit dat de biologische.
28 Maart 2023
frankrijk biologisch

Achtergrond Melk

Radeloze biomelker vraagt hulp van Franse overheid

Biologische melkveehouders in Frankrijk zitten met de handen in het haar. De vraag naar biologische melk en zuivelproducten blijft ver achter bij de productie, waardoor de sector met een groot overschot kampt. Daarom hebben zij om noodhulp gevraagd bij de Franse overheid, maar die wil slechts een deel van de financiële schade compenseren.
7 Maart 2023
biologische melk

Analyse Melkprijsvergelijker

Biologische melkprijs daalt minder snel dan gangbare

Voor de biologische melkveehouderij is het nieuwe jaar ook begonnen met dalende melkprijzen, net als in het gangbare segment, maar wel met een kleinere daling. De prijsverschillen tussen de stromen lopen dus weer op.
14 Februari 2023
koeien

Nieuws Zuivel

Brussel voorziet groeiende vraag naar bio zuivel

De zuivelindustrie in Europa wordt de komende 10 jaar beïnvloed door gezondheidskwestie en maatschappelijke- en duurzaamheidskwesties. Dit is zowel terug te zien in consumptiepatronen als aan de productiekant. De vraag naar biologische melk zal stijgen, zo blijkt althans uit het rapport over de landbouwvooruitzichten van de Europese Unie dat door de Europese Commissie is gepubliceerd. 
14 December 2022
koeien weidegang

Analyse Melkprijsvergelijker

Biologische melkprijs plust in september iets extra bij

De gemiddelde biologische melkprijs in Nederland is in september weer iets meer omhoog gegaan dan in augustus, zo blijkt uit de Boerenbusiness biomelkprijsvergelijker. Toen steeg de gemiddelde melkprijs met slechts 50 cent per 100 kilo. In juli kwam er nog €2,60 bij.
14 Oktober 2022
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Analyse melk

Verschil gangbare en biomelk nog nooit zo klein

Het verschil in prijs tussen gangbare en biologische melk is in de laatste jaren nog nooit zo klein geweest als op dit moment. Bij FrieslandCampina is het verschil in garantieprijs volgens de jongste stand van zaken nog maar €1,50 per 100 kilo.
29 Augustus 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox