Sirozy / Shutterstock.com

Nieuws Prijsrally

Aldi schroeft prijzen vlees en zuivel in winkels fors op

1 April 2022 - Wouter Baan

Vanaf komende maandag 4 april gooit Aldi Duitsland de prijzen voor zuivel en vlees historisch fors omhoog. Daarmee anticipeert de discounter op de snel gestegen inkoopsprijzen. Voor de boterprijs staat een prijsstijging van maar liefst 30% gepland, zegt een woordvoerder tegen de Westdeutschen Allgemeinen Zeitung.

Aldi spreekt van prijsstijgingen in vlees en zuivel die nog nooit eerder in de recente geschiedenis zijn voorgekomen. De boterprijs springt er bovenuit. Hoeveel de supermarktketen de prijzen gaat verhogen, moet nog blijken. Een woordvoerder spreekt over significante prijsverhogingen in vlees en zuivel. Voor boter staat een toeslag van maar liefst 30% gepland.

Aldi Süd en Nord zijn doorgaans de prijszetters De discounters verwacht dat andere Duitse supermarkten ook snel hun prijzen verhogen. Hoewel de vlees- en zuivelprijzen door schaarste fors zijn opgelopen, verwacht Aldi niet dat er lege schappen ontstaan. De prijsstijgingen in vlees en zuivel staan niet op zichzelf. Half maart liet Aldi al weten dat de prijzen in alle productgroepen omhoog gaan. Dit betreft in totaal meer dan 400 artikelen.

Of Aldi Nederland ook prijsverhogingen in gedachten heeft, is niet bekend. De woordvoering was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

aldi
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden