Aldi

Aldi

Nieuws Prijsrally

Aldi schroeft prijzen vlees en zuivel in winkels fors op

Vanaf komende maandag 4 april gooit Aldi de prijzen voor zuivel en vlees fors omhoog. Daarmee anticipeert de discounter op de snel gestegen inkoopsprijzen. Voor de boterprijs staat een prijsstijging van maar liefst 30% gepland, zegt een woordvoerder tegen de Westdeutschen Allgemeinen Zeitung.
1 April 2022
varkenshouderij biggen varkens

Achtergrond Varkens

Irritatie en vragen over 5xD plannen van Duitse supers

Nadat de Duitse supermarkt REWE afgelopen zomer bekendmaakte bij het invullen van het vers vleesschap enkel nog varkens van Duitse origine te willen gebruiken, sprongen de afgelopen periode steeds meer Duitse supermarktketens op de 'eigen varken eerst'-trein. Hoewel veel partijen de beweging ondersteunen, zorgt de snelheid waarmee voor irritatie en vragen in de hele keten. We vroegen handelaren en slachters: is er nog ruimte voor Nederlandse biggen op de Duitse markt?
14 December 2021
Lidl

Nieuws Varkens

Ook Aldi en Lidl willen varken van Duitse origine

De Duitse supermarktgroep Rewe gaf recent aan in de loop van komend jaar alleen nog maar varkensvlees van Duitse origine te willen verkopen. Zij krijgen nu steun van supermarktketens Aldi en Lidl in het land. Die ambiëren namelijk hetzelfde.
2 December 2021
supermarkt Aldi

Nieuws Vlees

Aldi Duitsland wil snel stap zetten in dierenwelzijn

De Duitse tak van supermarktketen Aldi heeft aangekondigd om versneld afstand te willen nemen van 'gangbaar' vers vlees in de schappen. Vlees van dieren uit stallen die enkel voldoen aan de wettelijke eisen wordt al in 2025 uit de vers vlees schappen geweerd.
29 Juni 2021
supermarkt Aldi

Nieuws Food

Supermarktketen Aldi investeert in Britse boeren

Supermarktketen Aldi maakt bekend dat het over de komende 5 jaar ruim €3,8 miljard gaat investeren in Britse boeren die aan de retailer leveren. De plannen moeten de uitbreiding van de keten in het Verenigd Koninkrijk ondersteunen.
4 Januari 2021
supermarkt Aldi

Nieuws Boerenprotest

Duitse boeren woest op Aldi om verlaging boterprijs

Duitse melkveehouders zijn woedend op de supermarktketen Aldi vanwege een forse verlaging van de boterprijs en voeren daarom bij diverse distributiecentra van de grootgrutter protestacties uit. 
29 December 2020
supermarkt Aldi

Nieuws Boerenprotest

Aldi verhoogt melkprijs onder druk van boeren

Het boerenprotest heeft gewerkt: de Duitse supermarktketens Aldi Nord en Aldi Süd hebben de prijzen voor consumptiemelk en andere vloeibare zuivelproducten aanzienlijk verhoogd.
5 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief