Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware gaat ook in België boven de 50 euro uit

4 April 2022 - Klaas van der Horst

Zuivelbedrijf Royal A-ware gaat als eerste van de grotere verwerkers in België boven de grens van €50,00 per 100 liter melk uit. De reële melkprijs voor april slecht na de jongste verhoging deze grens.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kans bestaat dat andere de Belgische verwerkers gaan volgen, gezien de melkprijzen nog altijd in de lift zitten, Maar concurrent Arla betaalt voor nu enkele euro's per 100 liter minder. Andere grote verwerkers, zoals Milcobel en Laiterie des Ardennes, publiceren hun melkprijzen voor de maand april pas later.

Leveranciers van A-ware ontvangen over april een standaardmelkprijs (bij wettelijke gehalten) van €48 per 100 liter. Bij reële gehalten en een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter komt die prijs uit op €50,95 per 100 liter. Dit is €1,50 meer dan de melkprijs over maart. Eenzelfde verhoging is ook in Nederland doorgevoerd.

Bvw
A-ware publiceert altijd als eerste een nieuwe melkprijs en heeft weer een duidelijke voorsprong in het uitbetalingsniveau.

Over maart betaalt Milcobel (bij dezelfde voorwaarden) een melkprijs van €48,20. Om op hetzelfde prijsniveau als A-ware te komen, is een verhoging van €2,75 per 100 liter nodig. Coöperatie Laiterie des Ardennes moet nog een melkprijs over maart vaststellen, maar zat over februari relatief dicht achter de melkprijs van A-ware.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden