ChameleonsEye / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Minnetjes nemen toe op Global Dairy Trade

5 April 2022 - Klaas van der Horst

De daling van de Global Dairy Trade-index, die was ingezet bij de vorige veiling, zette door op event nummer 305 van 5 april. De index als geheel daalde met 1%, wat 0,1% meer is dan vorige keer, maar er waren ook meer productprijzen die daalden. Magere melkpoeder en Cheddar waren de belangrijkste stijgers en gingen dus tegen de trend in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Verrassend was de uitkomst ondertussen niet. De NZX-termijnmarkt gaf de afgelopen dagen al de richting aan. Het verhandelde volume bleef ondertussen dalen, wat een seizoensmatige trend is. Ditmaal werd 21.500 ton product verhandeld, tegen 23.000 ton op 15 maart.

Het sterkste 'marktbederf' kwam van het hoofdproduct op de GDT, volle melkpoeder. Daarvan daalde de gemiddelde prijs met 1,5% naar $4.532 per ton. Magere melkpoeder, qua grootte het tweede product, steeg met gemiddeld 1% in prijs naar $4.599 per ton. 

Europese melkpoeder (SMP) van Arla bleef daar qua prijs iets onder. Magere melkpoeder uit het Verenigd Koninkrijk ging weg voor $4.445 per ton, Zweeds en Deens product voor $4.570 per ton. Nieuw-Zeelands product werd verkocht voor prijzen tussen de $4.625 en $4.735, terwijl Amerikaans poeder voor $4.430 per ton werd verkocht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden