Shutterstock

Nieuws Investering

Amsterdamse investeerder richt pijlen op agri-food

12 April 2022

Convent Capital lanceert een nieuw beleggingsfonds voor bedrijven met innovatieve en duurzame ideeën in de agri- en foodsector. Het fonds (Agri Food Growth Fund) heeft reeds €50 miljoen uit een eigen investeerdersnetwerk opgehaald. Het Overijsselse Animal Health Concepts, actief in de productie van diervoederadditieven, heeft inmiddels groeikapitaal ontvangen.

Komende maanden kan de omvang van het fonds doorgroeien naar €150 miljoen. De Amsterdamse investeerder brengt groeikapitaal van €5 miljoen tot maximaal €20 miljoen in bij de geselecteerde duurzame en innovatieve ondernemingen. Convent Capital richt zich daarbij op bedrijven die kapitaal nodig hebben voor de eerste groeifase van de onderneming, nà de initiële opstartfase. Volgens Bor Boer van Convent Capital financiert het bedrijf daarmee 'díe groeibriljanten met een reeds bewezen technologie en business model'.

Vrijwel hele keten kan in aanmerking komen
Boer geeft aan dat bedrijven uit de hele agri- en foodketen in aanmerking komen voor financiering, van dienstverlening tot distributie. Enkel partijen uit de detailhandel vallen buiten het investeringsgebied van Convent Capital.

De voorwaarden voor investering dicteren, volgens het bedrijf, dat iedere investering aantoonbare duurzaamheidsimpact genereert. Dit meet het met doelen die focus hebben op klimaat en biodiversiteit. Een onafhankelijke investeringscommissie én consultant MJ Hudson beoordelen tijdens en na de looptijd of de doelstellingen worden behaald. Is dat niet het geval, dan doneert Convent Capital de ontvangen vergoeding voor het kapitaal aan duurzame goede doelen.

Geld voor Overijssels bedrijf actief in aanvullende diervoeders
Tegelijkertijd met de bekendmaking van het fonds kondigt Convent Capital ook de participatie in het Overijsselse bedrijf Animal Health Concepts (AHC) aan. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve aanvullende diervoeders welke het antibioticagebruik in de veehouderijsector kan terugdringen. AHC verwacht met het aangetrokken kapitaal versneld te kunnen groeien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.

Meer over

Duurzaamheid
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox