Duurzaamheid

zuivel FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina steekt 1,5 miljard in CO2-reductie

FrieslandCampina wil de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 sterk beperken en in 2050 klimaatneutraal zijn. Voor de periode tot ongeveer 2030 wil zij daarvoor €1,5 miljard investeren, door onder meer elektrificatie van productieprocessen, verdere verduurzaming bij de leden en ook een veel duurzamere inkoop.
14 April 2022
euro landbouwinkomen

Nieuws Investering

Amsterdamse investeerder richt pijlen op agri-food

Convent Capital lanceert een nieuw beleggingsfonds voor bedrijven met innovatieve en duurzame ideeën in de agri- en foodsector. Het fonds (Agri Food Growth Fund) heeft reeds €50 miljoen uit een eigen investeerdersnetwerk opgehaald.
12 April 2022
Vion Food Group Ronald Lotgerink

Nieuws Varkens

Vion: 'Duurzame keten van waarde voor toekomst boer'

Duurzame ketens zijn van waarde voor de toekomst van boeren en zorgen er bovendien voor dat afnemers en consumenten keus hebben. Dat meldt Vion-CEO Ronald Lotegerink in het verslag maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) van het bedrijf.
7 April 2022
Bas Rüter

Nieuws Benoemimg

Rabobank benoemt hoofd mondiale voedseltransitie

Rabobank heeft een nieuwe functie in het leven geroepen om verder bij te dragen aan het wereldwijd verduurzamen van de landbouw. De functie 'Global Head of Food System Transition' gaat per 1 april worden ingevuld door Bas Rüter. Rüter was de afgelopen tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid bij Rabobank.
16 Maart 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Duurzamer telen vraagt om innovatie'

'Dé sleutel voor duurzamer zetmeelaardappelen telen is innovatie – en dan vooral in de vorm van nieuwe, betere rassen. Daarnaast moeten we gewasbeschermingsmiddelen aan boord houden, want die hebben we naast teeltmaatregelen de komende jaren zeker nodig. Het idee dat we in 2030 zonder gewasbeschermingsmiddelen zouden kunnen is niet realistisch.‘’ Dat zegt Jans Klok, coördinator kennis & ontwikkeling bij Royal Avebe. 
9 Maart 2022
Dick Hordijk

Nieuws Dick Hordijk (Agrifirm)

'Boer kan niet duurzaam én goedkoop produceren'

'Als we willen dat de boer aan milieueisen voldoet, dan moet de consument bereid zijn meer te betalen in de supermarkt', stelt CEO van Agrifirm, Dick Hordijk. 'De consumenten moeten meer bewust worden van de herkomst van voedsel en wat de impact is van de keuzes die ze maken. De oplossing van bijvoorbeeld het stikstofprobleem ligt deels in hun handen.'
14 Februari 2022
Arla Foods

Nieuws Arla

Arla wil nog meer CO2 reduceren

Zuivelcoöperatie Arla verhoogt de CO2-reductie doelstelling voor haar bedrijf van 30 naar 63%. Tussen 2015 en 2020 heeft Arla de uitstoot van haar activiteiten met 24% verminderd. Arla doet hier nu een schepje bovenop door met name in productie en logistiek klimaatverandering tegen te gaan. Hiermee wil Arla voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs, dat de mondiale opwarming tot 1,5°C wil beperken.
11 Januari 2022
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Raad voor de leefomgeving

Advies: 'Geef boer vrijheid om aan regels te voldoen'

Om te kunnen ondernemen en duurzaam te boeren, is het noodzakelijk dat voor de korte én lange termijn duidelijkheid wordt aan welke eisen agrarisch ondernemers moeten voldoen. Dat stelt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een advies. Volgens de Raad moeten ondernemers zo veel mogelijk vrijheid krijgen in hoe zij aan regels en voorschriften willen voldoen.
2 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden