ForFarmers

Nieuws Benoeming

ForFarmers haalt nieuwe topman op bij Aviko

13 April 2022 - 4 reacties

Chris Deen wordt per 1 juli de nieuwe topman van voerconcern ForFarmers. Deen, nu nog CEO van fritesconcern Aviko, volgt Yoram Knoop op. De raad van commissarissen heeft Deen voorgedragen. Om de nieuwe CEO van ForFarmers te benoemen, wordt een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen.

Dit heeft ForFarmers woensdagavond bekendgemaakt. De buitengewone vergadering vindt ergens in juni plaats. Chris Deen (55) is op dit moment CEO van Aviko, één van de vier grootste aardappelverwerkers ter wereld en dochteronderneming van coöperatie Royal Cosun. Hij startte daar begin 2020. Ondanks de uitbraak van de Covid-pandemie heeft hij - zo motiveert ForFarmers - "zijn opdracht om de succesvolle groeistrategie van Aviko voort te zetten gestalte kunnen geven, door op het juiste moment de juiste keuzes te maken."

Chris Deen

De huidige CEO van ForFarmers, Yoram Knoop, treedt na de algemene vergadering van aandeelhouders van morgen (14 april) af. In de periode tussen 14 april en 1 juli zal Roeland Tjebbes naast zijn taken als CFO van ForFarmers ook tijdelijk de CEO positie vervullen. Na het aantreden van Deen als CEO maakt ForFarmers ook de uitkomst van haar strategische heroriëntering bekend.

Van koffie, bakkerijproducten, kruiden, frites naar voer
Voor Deen wordt het zijn eerste klus in de voerwereld. Hij heeft tot dusver altijd in de foodbusiness gewerkt. Chris Deen heeft bedrijfseconomie en informatiemanagement gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is tevens opgeleid als registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij EY als accountant en stapte in 1996 over naar Sara Lee/Douwe Egberts. Daar bekleedde hij tot 2010 verschillende functies, waaronder CFO van Douwe Egberts Coffee Systems in Nederland en Algemeen Directeur van Sara Lee International Foodservice Iberia (Barcelona, Spanje). Bij Bakkersland, indertijd de grootste bakkerijproducent in Nederland, vervulde Chris Deen tussen 2012 en 2016 eerst de CFO en vervolgens de CEO positie. Voorafgaand aan zijn tijd bij Aviko, was hij COO en Integratie Directeur van Euroma (producten op basis van kruiden en specerijen). 

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers, laat in de verklaring weten: 'We zijn verheugd dat we Chris Deen kunnen voordragen als CEO. Zijn brede, internationale ervaring in de voedingssector wordt gekenmerkt door het tot stand brengen van succesvolle veranderingstrajecten bij leidende bedrijven in snel veranderende en uitdagende marktomstandigheden."

In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
bakker 13 April 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10897868/forfarmers-haalt-nieuwe-topman-op-bij-aviko]ForFarmers haalt nieuwe topman op bij Aviko[/url]
dat was kort maar krachtig
Abonnee
Overdrijven is een vak 14 April 2022
2020 begonnen en heeft Aviko de succesvolle groeistrategie gestalte gegeven door de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment.
Knap hoor, bij nieuwe plannen van een onderneming moeten vergunningen aangevraagd en alle sores daarom heen, maar deze meneer heeft in 2 jaar tijd zich bewezen voor FF en gaat proberen FF groter maken. Succes!
ikke 15 April 2022
Vaak komen bij snelle verkassers de beren uit de kast als degene die mooie schijn heeft opgebouwd snel weer weg is, als hij zo succesvol zou zijn, waarom dan vertrekken?
Abonnee
cm 15 April 2022
Die baanhoppers heb ik geen vertrouwen in. Ze willen of moeten ze weg,niet mee in zee gaan.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond ForFarmers

'Britse fusie schot voor de boeg van koers ForFarmers'

Nieuws Voer

ForFarmers UK fuseert met Brits pluimveevoerbedrijf

Nieuws Beurs

Koers ForFarmers kruipt weer langzaam omhoog

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers incasseert nieuwe dreun in prestaties

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief