Shutterstock

Nieuws Melk

Italiaanse Lactalis-dochter sluit nog twee fabrieken

3 Mei 2022 - Klaas van der Horst

Nuova Castelli, een Italiaanse kaasmaker die in 2019 in handen kwam van Lactalis, wil nog twee kaasfabrieken sluiten. Dit aantal komt bovenop de zes die het eerder al heeft gesloten sinds het bedrijf eigendom werd van Lactalis.

De Franse zuivelgigant kocht het Italiaanse kaasbedrijf, producent van onder meer parmezaanse kaas, gorgonzola en andere speciaalkazen, van durf-investeerder Charterhouse Capital Partners. Toen werkten er nog zo'n 1.000 mensen en beliep de omzet een kleine €500 miljoen. Sinds de overname door het Franse familiebedrijf zijn er geen omzetgegevens meer bekend, maar is het aantal werknemers teruggebracht naar zo'n 570.

Nuova Castelli stelt dat het de fabrieken moet sluiten om de kosten terug te brengen en het bedrijf weer in evenwicht te brengen na een moeilijke periode, die werd veroorzaakt door de coronapandemie. Het bedrijf weerspreekt met klem suggesties dat de twee fabrieken in het midden en zuiden van Italië dicht moeten op last van Lactalis. De productie uit de twee te sluiten fabrieken wordt opgevangen door de resterende vestigingen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet en winst groeien

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden