Shutterstock

Nieuws Melk

Italiaanse Lactalis-dochter sluit nog twee fabrieken

3 Mei 2022

Nuova Castelli, een Italiaanse kaasmaker die in 2019 in handen kwam van Lactalis, wil nog twee kaasfabrieken sluiten. Dit aantal komt bovenop de zes die het eerder al heeft gesloten sinds het bedrijf eigendom werd van Lactalis.

De Franse zuivelgigant kocht het Italiaanse kaasbedrijf, producent van onder meer parmezaanse kaas, gorgonzola en andere speciaalkazen, van durf-investeerder Charterhouse Capital Partners. Toen werkten er nog zo'n 1.000 mensen en beliep de omzet een kleine €500 miljoen. Sinds de overname door het Franse familiebedrijf zijn er geen omzetgegevens meer bekend, maar is het aantal werknemers teruggebracht naar zo'n 570.

Nuova Castelli stelt dat het de fabrieken moet sluiten om de kosten terug te brengen en het bedrijf weer in evenwicht te brengen na een moeilijke periode, die werd veroorzaakt door de coronapandemie. Het bedrijf weerspreekt met klem suggesties dat de twee fabrieken in het midden en zuiden van Italië dicht moeten op last van Lactalis. De productie uit de twee te sluiten fabrieken wordt opgevangen door de resterende vestigingen. 

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Franse zuivelbusiness

Lactalis broedt op een overname van Danone

Nieuws Lactalis

Eigenaar Lactalis wordt zelf weer eindbaas

Nieuws Melk

Lidl Frankrijk koopt zuivel in bij 3 grote concerns

Nieuws Management

Topman zuivelconcern Lactalis per direct weg

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief