Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Overname

FrieslandCampina doet Duitse tak van de hand

15 Juni 2022

De Duitse consumentenactiviteiten van FrieslandCampina gaan over naar Unternehmensgruppe Theo Müller, zo meldt de Nederlandse zuivelcoöperatie. De Duitse tak was niet bepaald een cash cow voor FrieslandCampina. 

Met de deal gaan de Duitse consumentenactiviteiten inclusief drie productielocaties in Heilbronn, Keulen en Schefflenz over naar Müller. Merken als Landliebe, Tuffi, Puddis, Mondelice en diverse huismerken worden tevens afgestoten. FrieslandCampina blijft zelf de internationale merken als Chocomel, Frico en Valess zelf vermarkten in Duitsland. Ook zal het bedrijf zijn Professional-business in Duitsland voortzetten.

Daarnaast blijft FrieslandCampina ook aanwezig met Kievit in Lippstadt en met DFE Pharma in Goch en Nörten-Hardenberg. De zuivelcoöperatie blijft de melk van de Duitse leden zelf collecteren. 

Resultaten verbeterd
Lang heen vielen de resultaten in Duitsland zwaar tegen, maar naar eigen zeggen zijn deze de laatste jaren verbeterd. Toch denkt FrieslandCampina dat een verkoop de beste optie is. Roel van Neerbos, president van FrieslandCampina Food & Beverage, denkt dat Müller een nieuwe geschikte eigenaar is voor de Duitse consumentenactiviteiten die in staat zal zijn om synergievoordelen verder te ontwikkelen.

FrieslandCampina wil geen mededelingen doen over de financiële details. De ledenraad moet overigens nog wel instemmen met de transactie, de stemming hiervoor vindt plaats op 20 juni. Naar verwachting is de deal eind dit jaar volledig afgerond. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Zuivel

Friso blijft in handen van FrieslandCampina

Analyse melk

FrieslandCampina bevrijdt zich van Duitse last

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina vangt bot met verkoop Friso

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina boekt omzetgroei in Nigeria

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief